Ruházat...olcsón...gyorsan 

Már megint valami bicskanyitogatóval rukkoltak elő a Jenner nővérek, akiket jól láthatóan egyáltalán nem zavar, ha enyveskezűnek vagy egyszerűen csak idiótának titulálnak a celebvilágban. A lányok Kendall + Kyle néven futó márkája dobta piacra azt a “vintage póló” kollekciót, amire olyan halott és élő hip-hop illetve rock ikonok fotóit nyomták rá, mint Notorious BIG, Tupac Shakur, a The Doors vagy Ozzy Osbourne.

 

 

 

Ez a húzás pedig több szempontból nevetséges, kezdve azzal, hogy a Kardashian-Jenner klán miatt lett ciki alteros pólóban járni, bár ebben az esetben nemcsak a zenészek híressé vált fotóit nyomták a 125 dollárra, kb.33 ezer forintra beárazott pólókra, hanem a saját Insta-képeiket is, amivel végképp nem értjük, hogy mi lehetett a céljuk. 

 

 

 

Biggie Smalls (Notorious BIG álneve) anyja, Voletta Wallace pedig egyenesen tiszteletlennek, undorítónak és kizsákmányolónak nevezte az esetet Instagram oldalán. De Ozzy Osbourne felesége, sem ment el szó nélkül a kollekció mellett: “Csajok, még nincs jogotok zenei ikonok arcát felhasználni. Maradjatok annál amihez értetek...a szájfényeknél” - tanácsolta Sharon Osbourne. A kommentelők se kegyelmeztek a lányoknak, többen nem értették, hogy mi vintage van az ikonikus képek lenyúlásában, míg mások abszurdnak és sértőnek találták, hogy a lányok a fekete kultúrából akarnak hasznot húzni.

 

A nővérek a nyomás hatására a közösségi oldalukon kiadtak egy nyilatkozatot, amiben elismerték, hogy a pólókoncepció nem volt jól átgondolt és a tanultak a hibákból. Június 29-én már le is vették a webshopból a pólókat. “Nincs olyan, hogy rossz reklám és sajnos ez az eset tökéletes példa erre... Gondolj csak bele, hogy más vállalkozásoknak mennyit kellene fizetniük egy ilyen jellegű média és PR megjelenésért” - mondta a CCN riporterrének a celebmárka-stratégiákra specializálódott Phil Pallen, aki szerint csak átmeneti károsodást okozhat az új baklövés a Jenner márka életében.

 

 

 

A szakértő arra is kitér, hogy míg a Kardashian-Jenner banda legtöbb tagja agyatlan pletykáknak köszönheti vagyonát, addig a 21 éves Kendall Jenner legalább próbálkozik és nevet szerzett magának a divatiparban az elmúlt években. Sőt, nagy eséllyel kitörhet és függetlenedhet is a Kardashian-Jenner csapattól, mivel a saját neve is önálló brand lett az elmúlt években.

 

2016-ban például 10 millió dollárt kifutózott és kampányolt össze, amivel a világ harmadik legjobban kereső modellje lett a Forbes szerint. Bár Chris Gay, a President of The Society Management elnöke szerint a luxusmárkáknak sem kellett kétszer elmagyarázni, hogy miért járnak jól a több millió követővel bíró Kendall Jenner leszerződtetésével. Kendall és Kylie Jennernek összesen 44,6 millió Twitter követője és 177,7 millió (!!!) Instagram követője van, ami miatt félelmetes “hatalom” van a kezükben, gyakorlatilag bármit el lehet velük adni, de még választást is nyerhetnének ha akarnának. De talán ennél is kegyetlenebb, hogy az úgynevezett szelfigeneráció szemében Kendall Jenner egy olyan példakép, mint azok az arcok, akiket az általa “tervezett” pólókon utasított saját maga mögé.

 

forrás: www.divany.hu

 

A Csodanő férje az arcunkba dörgöli, hogy milyen jó neki

A büszke férfi ennél királyabb pólót nem is választhatott volna magának.

Az idén eddig jobbára feledhető szuperprodukciókkal állt elő Hollywood, kellemes meglepetés volt viszont a Wonder Woman, amely lelkes kritikák tömkelegét kapta, és a nézők is szeretik, ezt bizonyítja, hogy a szokásosnál sokkal kisebb mértékben esik vissza a film nézettsége az amerikai mozikban.


A csodanőt megformáló Gal Gadotból végérvényesen sztárt és példaképet csinált a szuperhősfilm. A férje, Yaron Versano is nagyon büszke a színésznőre, és ezt egy frappáns pólóval hozta a világ tudomására. Az Instagramjára posztolt fényképen egy fekete pólóban feszít a felesége mellett, amelyen két ábra látható. A női vécékből ismert rajz alatt az áll, hogy „a te feleséged”, míg Wonder Woman sziluettje alá az van írva, hogy „az én feleségem”.


A pár kilenc évvel ezelőtt házasodott össze, két közös gyermekük van (mindkettő lány), az ötéves Alma, illetve Maya, aki az idén márciusban született.


Ha még létezik olyan ember, akit a film nem győzött meg arról, hogy Gadot egy csodanő, az nézze meg a színésznő legutóbbi Instagram-bejegyzését. Apák napján tizenkét sütivel köszöntötte Versanót, amelyekre az volt angolul írva, hogy „a legjobb apának!”

És ha még ez sem lenne elég, menjen vissza néhány képet Gadot Instagramján. A kétgyermekes anyuka álmatlan éjszakájáról, majd korai ébredéséről ír a bejegyzésben. Neki a kávé segített, míg az idősebbik lányát egy mesefilmmel foglalta le. „Mindig le tud nyűgözni, hogy a legegyszerűbb dolgok tesznek minket a legboldogabbá” – olvasható a reggel készített fotó mellett.


Wonder Woman nem csak a saját gyerekeire van nagy hatással. Patty Jenkins rendező posztolt egy összefoglalót arról a Twitteren, hogy egy hét leforgása alatt, mekkora felfordulást keltett a csodanő egy óvodában.

„Amikor felnövök, én is sok száz nyelvet akarok beszélni, mint Diana” – mondta az egyik kislány, egy másik pedig még a Jégvarázs-nál is jobbnak találta a Wonder Woman-t. A film megnézése után azt játszották a lányok az óvodában, hogy amazonok, és még egy Vasember-rajongó kisfiút is meggyőzött a Wonder Woman. Azt mondta, hogy csodanős ebéddobozt akar magának.

Nagy mellek nélkül is mindenben szupererős

Amikor Gal Gadot-t kiválasztották Wonder Woman szerepére, a rajongók felháborodtak, mondván, a színésznőnek kicsi a melle, egyáltalán nem olyan alakja van, mint a szuperhősnek. Azóta eltelt három év, bemutatták a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalát, és hiába nem szerepel a címben, az uralkodó vélemény szerint a Csodanő elhomályosítja a két másik szuperhőst. Ki ez a vékony, de annál keményebb nő?

forrás: www.origo.hu

 

Ide velük, de azonnal! - Álomtáskák, magyar tervezőktől (1.rész)

Ha kiválaszthatnád álmaid táskáját, mi lenne az? Egy klasszikus kis Chanel? Egy stílusos Hermés? Egy trendi Furla? Idén tavasszal ne csak világmárkákban gondolkodj, hiszen itthon is készülnek csodás darabok. Meg is kérdeztünk néhány hazai tervezőt, mivel készülnek idén tavasszal, és megmutatjuk kedvenc táskáinkat is.
 
KOMOD - Praktikum és játékosság

A Komod-lányok rajonganak az extrém anyagokért, de szem előtt tartják a praktikumot is - táskáik tökéletesek a mai modern nőknek, akik nem félnek az újdonságoktól.


Forrás: KOMOD

Mi volt a fő irányvonal a tavaszi darabok elkészítésekor?

A FlashHERO kollekció táskáira a kényelem, a praktikum és a játékosság a legjellemzőbb. Egyszerűbb formákat párosítottunk extrém anyagokkal és felületekkel, színek tekintetében a szürkék különböző árnyalatai dominálnak, némi ezüst bőrrel és fényvisszaverős mintával, ami a fényviszonyok változásának megfelelően változtatja meg a táskák hangulatát.


Ti mire esküsztök, ha szóba kerül a táskavásárlás?

Számunkra a praktikum elengedhetetlen egy táska megtervezése során. Fontosnak tartjuk, hogy az eredetisége mellett a tárgy, amit készítünk, használható legyen, és így teljes mértékben beépülhessen az emberek mindennapi ruhatárába. Ám szeretünk extrém felületekkel és részletekkel dolgozni, ami kiemeli táskáinkat a szürke mindennapokból. A mostani kollekcióból nagy kedvencünk az ezüst bőrfedeles hátizsák, ami a fényvisszaverős mintával párosítva egész nap ragyog az ember hátán. A másik pedig az övtáska, ami reméljük, mások szívébe is belopja magát.

Mennyire vevők a magyar nők a hazai tervezésű darabokra?

Tapasztalatunk szerint a mi táskáinkat nagyon szeretik itthon és külföldön is. Nagyon büszkék vagyunk rá, amikor meglátunk a tömegben egy KOMOD táskát, és ez szerencsére egyre gyakoribb. Úgy gondoljuk, egyre nő azon nők száma, akik igenis igényt tartanak az egyedi, magyar designer termékekre.


Mi szerintetek a legcikibb táskabaki?

Sajnos elég sok van, de amit ízléstől függetlenül sosem értettünk, azok az olcsó utánzatok. Bár legalább néha jön velünk szembe egy-egy egészen mókás példány is, de mindig kiderül, hogy ezen csak mi nevetünk, ám a viselője egészen komolyan veszi. Szomorú.

THE BÉTA VERSION - Harmónia és minőség

Letisztult, mégis nagyon egyedi, abszolút minden alkalomra bevethető, ez pedig a színeknek is köszönhető - a Béta táska rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert.


Forrás: TheBétaVersion team

Mire helyezitek a hangsúlyt idén tavasszal?


Növényi cserzésű bőrrel dolgoztunk, ezt az anyagot nagyon szeretjük. Most is - ahogy az eddigi kollekcióinknál is - fontos volt a forma, a minta és az anyagok harmóniája. Idén először hátizsákokat is terveztünk, aminél szempont volt az is, hogy ez az új fazon egyszerre legyen praktikus, de a hátizsák műfaján belül elegáns is.

A legújabb darabjaink fő inspirációs forrása Katharina Roters Hungarian Cubes című fotósorozata volt. Ő egy Magyarországon élő képzőművész, aki a Kádár-kor kockaházait fotózta, méghozzá olyan házakat, amelyeket a lakók úgy tettek egyedivé, hogy különböző mintákat festettek a homlokzatra. Izgalmasnak találtuk, ahogy a környezet díszítésének természetes igénye az adott kontextusban - ebben az esetben a szocializmus időszakában - szinte lázadásnak hat. Emellett a házak mai szemmel nézve szuperül néznek ki: élénk színeik, nagy léptékű geometrikus mintáik köszönnek vissza a táskákon.

Van abszolút kedvenc darabotok az új kollekcióból?

Az Ezra hátizsákba szerelmesek vagyunk. A növényi cserzésű bőr és a világos pasztell kombinációja igazán vidám, tavaszias, a forma pedig letisztult és kecses.

Sok világsztár választ magyar tervezők ruhái közül. Ti melyik hírességen tudnátok elképzelni a táskáitokat? 

Annak nagyon örülnénk, ha egyszer Michelle Williamst látnánk meg, ahogy Budapest utcáin sétál - mert mondjuk épp itt forgat - az új kollekció Frida táskájával a vállán...

YKRA - Hátizsákban nagy
 
Lakatos Balázs hátizsákjai láttán egészen új értelmet nyer ennek az idén ismét hatalmas népszerűségnek örvendő kiegészítőnek a fogalma.

Többnyire elég színes nálad a paletta, idén tavasszal mi a irányvonal? 

Tavaszra a klasszikus katonai terepmintát bolondítottuk meg Pál Tamás grafikusművész segítségével. Tamás korábban már készített számunkra grafikákat pólókhoz, a saját jellegzetes színátfedős minimalista stiíusában, ami tökéletesen passzol az YKRA-hoz. Az a grafika inspirálta a tavaszi mintát, amelynek a munkacíme Úttörők LSD-n volt. Elképzeltem egy világot, ahol találkozik a mi kelet-európai szocialista gyerekkorunk a '70-es évek hippilázadásával, és ez ihlette a kollekciót. 

Van kedvenc darabod a kollekcióból?

Most Tomi zöld CAMO mintája a kedvencem, ami nagyon jól mutat a tolltartónkon is, én is ilyet használok. A saját táskám viszont egy klasszikus YKRA, egy háromszínű MATRA Mini, ami kék, piros és sárga. Már jó régóta hordom, és nagyon hozzám nőtt.

Egyre trendibb a hátizsák, már irodába is. Szerinted miért lett ismét nagyon népszerű?

Én mindig is nagy hátizsákos voltam, ez az egyik legpraktikusabb hordozóeszköz. A kezeid szabadok, tehát a buszon fogódzkodni is tudsz, meg a mobilodat nyomogatni. Szerintem abszolút praktikussági okokból jött vissza a hátizsák, hisz a laptopok kisebbek lettek, és már kényelmesebb egy hátizsákba belecsúsztatni, mint kézitáskában vagy oldaltáskában hordani, ami kényelmetlen az aszimmetrikus súlyeloszlás miatt, és sok biciklis futárnak okoz hát- és nyakfájdalmakat. Felnőtt egy generáció, amely gyerekkorában már hordott divatos hátizsákokat, és rájött, hogy ami a suliban kényelmes volt, az az irodában is tökéletes lesz.

Több tehetséges művésszel, többek között Tomcsányi Dórival is működtetek együtt. Van még olyan, akivel nagyon szívesen dolgoznál együtt? 

Számunkra elengedhetetlen, hogy újra és újra meg tudjunk újulni, és nemzetközi szinten friss és aktuális legyen, amit csinálunk. Ezért jó olyan művészekkel és alkotókkal együttműködni, akikre mi is felnézünk. Megtiszteltetés volt a dán Henrik Vibskovval való együttműködésünk, ami annyira jól sikerült, hogy idén újra összeálltunk, és most egy nagyobb táskát készítettünk, kizárólag Henrik számára. Ez nagyon sok olyan kis exkluzív boltba juttatja el a márkánkat világszerte, akik nem feltétlenül találkoznának velünk máshol. Így viszont van, hogy utána már egyenesen tőlünk rendelnek, a sima kollekciónkból.

Dórival imádok dolgozni! Ő a kedvenc hazai divattervezőm, és régóta barátok vagyunk. Azt gondolom, hogy a legjobb táskáink a vele való együttműködésből születtek, és ezt a nyerő szériát mindketten folytatni szeretnénk. Nagyon sok tervező és művész van, akivel szívesen együttműködnénk, mint például Barabás Zsófi vagy a most induló magyar VYF márka, de egy szezonban csak egy vagy két együttműködés fér bele, és jövő nyárig már kész vannak a kollekciók. Annyit elárulhatok, hogy a következő nagy együttműködésünk az ausztrál LF Markeyval készül, és alig várjuk a jövő nyarat, hogy bemutathassuk!


forrás: www.life.hu

 

Egy felső, 5 viselet: így hordd idén nyáron a fehér pólót (1.rész)

A fehér póló egy örök klasszikus darab, mindenki szekrényében ott lapul, és amolyan jolly jokerként bármikor nyúlhatsz érte. Az, hogy mivel és hogy érdemes hordani, persze szezonról szezonra változhat – mutatjuk, hogy az idei nyári divatban hol találta meg a helyét.

1/5 Klasszikus, farmerrel

Kezdjük az alapoknál, mert az ugyebár világos, hogy a farmer+fehér póló kombináció soha nem ment, és soha nem megy ki a divatból, egyszerűen nem lehet mellélőni vele.

A stílus és a fazon persze változhat, idén például a normál derékmagasságú, laza farmer passzol az egyenes fazonú pólóhoz, a ’90-es években népszerű kiegészítőkkel, például a kerek napszemüveggel vagy a fehér tornacipővel.

Az elegáns, letisztult és egyszerű, mégis modern táska pedig finoman jelzi, hogy mégis 2017-ben járunk.

Ugye, hogy ha a részletekre is figyelsz, nem is olyan egyszerű ez a szett?


forrás: www.bien.hu


Feltűnt? A királynőnél mindig ott a táskája, mintha az élete múlna rajta: mi lehet benne ilyen fontos?

 

Leleplezték a királynő titkát: mindig nála a táskája, de mit rejtegethet benne?

 

Feltűnt már neked, hogy Őfelsége mindig gondosan tart magánál egy kistáskát, akárhova megy? És ennek nem az az oka, hogy legyen kéznél zsebkendő, vagy hogy a pénztárcáját bele tudja süllyeszteni, és nem is divatkellék. De akkor mi lehet ennyire fontos neki, amitől egy percre sem tud megválni?

 

Sally Bedell Smith, a királyi életrajzíró elárulta mit rejt a táska: tükör, rúzs, toll, mentolos cukorka és egy olvasószemüveg. Vasárnaponként némi gondosan hajtogatott papírpénzt is magánál tart, hogy a templomban tudjon adományozni.

 

Nem nagy extra, gondolhatod magadban. Azonban a táskának van egy sokkal fontosabb funkciója is, mint ezeknek a tárgyaknak az elrejtése. A királynő ugyanis a táska segítségével üzen a kísérő személyzetének! Mégpedig a következő módon:

 

1. Ha a királynő egyik kezéből a másikba helyezi a táskáját beszélgetés közben, akkor a személyzete tudja, hogy készen áll befejezni ezt a társalgást.

 

2. Ha a táskáját az asztalra teszi, például vacsora közben, akkor jelzi, hogy 5 percen belül vessenek véget az éppeni eseménynek.

 

3. Ha a földre teszi a táskáját, akkor azt jelzi, hogy nem élvezi a társalgást, amit folytat, és kéret egy udvarhölgyet.

 

4. A legdrámaiabb jelzése mégis az, amikor megfordítja a gyűrűt az ujján. Ez azt jelenti, hogy azonnal mentsék meg, mert bajban van!

 

forrás: www.kiskegyed.blikk.hu 

Unja, amit visel? Erre a pólóra minden nap mást rajzolhat


A Challky egy utcai pólómárka, mégis egyszerű, de ötletes koncepció alapján született. Krétával rajzolhatunk rá.


A póló elejére tulajdonképpen egy rajzolható felületet tapasztottak, így nap mint nap mást viselhetünk a mellkasunkon, vagy akár üresen is hagyhatjuk, ha nincs közlendőnk.A kreatív viselet egy darabja körülbelül 10 ezer forintba kerül, ami valljuk be, hogy nem annyira olcsó magyarországi viszonylatban, de ha azt vesszük alapul, hogy kaphatók ennél sokkal drágább pólók is egy belvárosi üzletben, vagy egy plázában, akkor nem vészes.


forrás: hvg.hu

Trendi, ejtett vállú felső egy régi pólóból: 5 perc alatt kész

Keress egy régi pamutpólót, és gyárts belőle divatos felsőt percek alatt, varrás nélkül!


Egy bő, ejtett vállú felsőt sportosan, vagy akár elegánsan is hordhatsz. Ez a fazon visszafogottan szexi, és minden alkaton jól áll.


Nézd meg, hogyan készíthetsz egy egyszerű T-vonalú pólóból percek alatt divatos és nőies felsőt!

Ejtett vállú felső házilag


Biztosan a te ruhatáradban is lapul olyan pamutpóló, amit utcára már nem vennél fel, de nagyon tetszik a színe, mintája, vagy bármi egyéb jó tulajdonsága kallódik el a szekrény mélyén. Jó hírünk van: ez a tökéletes alapanyag egy ejtett vállú felsőhöz.


Vedd fel a pólót, és mindkét oldalán jelöld be egy tollal a nyakrészen, hogy hol szeretnéd, hogy kezdődjön a felső. Érdemes az egyik oldalon valamivel nagyobb távolságot hagyni a nyakad és az anyag között. Fogj egy ollót, a pólót pedig terítsd ki magad előtt valamilyen vízszintes felületen.


Használd ki a téli hosszú ujjú pulcsis időszakot, és gyárts rá trendi könyökfoltot! Nagyon egyszerűen elkészítheted. 


Vágd ki félkör alakban a két berajzolt pont közti részt, követve a póló eredeti nyakrészének vonalát. Ha megvagy, húzgáld szét egy kicsit az anyagot, de vigyázz, hogy ne szakítsd el!

Hosszú póló esetében az aljából is levághatsz néhány centit, amit a nyakhoz hasonlóan szét kell húznod, meg kell nyújtanod - így még jobban fest majd a végeredmény.


forrás: www.retikul.hu


Csak lazán! Öltözködési forradalom a Wall Streeten

 

„Felejtsétek el az öltönyt, a nyakkendőt, nyugodtan viseljetek trikót és farmert!” Ezt tartalmazza a JP Morgan bank minapi e-mail-üzenete, amelyet a vezérkar az alkalmazottaknak küldött.

 

Csupán a kliensekkel találkozó munkatársaknak kötelező a hagyományos öltözködés, de nekik is csak akkor, amikor ügyfeleket fogadnak. Eddig csak a hét utolsó munkanapján, pénteken lazíthattak az öltözködési szigoron a bank dolgozói. A JP Morgan a hagyományos amerikai üzleti világ, a Wall Street egyik legtekintélyesebb pénzintézete. De Jamie Dimon igazgató igyekszik lépést tartani a mai startupos világgal is. Nemrég tanulmányútra küldte embereit a nyugati partra. Ők azt tapasztalták, hogy a Szilícium-völgy sikeres és mellesleg szemtelenül fiatal új vezérei még a protokolláris eseményeken is lezser öltözetben vesznek részt. Mark Zuckerberg is mindig pólóban, farmerben mutatkozik a nyilvánosság előtt. És így öltözködnek ugyancsak többnyire ifjú alkalmazottai is.

 

Ezért adta ki az új öltözködési rendről szóló ukázát a JP Morgan vezére is, aki maga is pólóra cserélte a zakós nyakkendős viseletet. Sőt, a bank Park Avenue-n lévő központjában egy butik is nyílt, ahol lezser ruhadarabokat árulnak. Nem a sikeres versenytársak szimpla utánzásáról van szó. A világ változik, és bár nem a ruha teszi az embert, azért számít a viselet, sőt most már a kényelem is szempont. A versenyben helytállni akaró cégek harcolnak a tehetséges fiatal szakemberekért, akik már azt is mérlegelik, öltönybe kell-e bújni egy jó állásért. Ha lehet, inkább pólóban és farmerben járnak dolgozni – a bankkártya annak a zsebében is elfér.

 

forrás: www.hvg.hu

Most már csak az a kérdés, hogy ki ad el több pólót


Ha nagyot akarnánk mondani, akkor azt írnánk, hogy az amerikai elnökválasztás ma már csak annyiról szól, hogy melyik jelöltnek van több követője, kiről tweetelnek sűrűbben, egy szóval ki számít erősebb márkának. Még ha ez így, ebben a formában nem is igaz, azt azért el kell ismerni, nagyon sokat nyom a latba, hogy mely indulónak erősebb a self branding gépezete, magyarul ki körül van a nagyobb felhajtás.

A világ egyik legnagyobb hatalmú vezetőjének arculatát felépíteni talán a legkomolyabb kommunikációs feladatnak számít. Nem csoda hát, hogy szakemberek hada foglalkozik azzal, hogy Hillary épp milyen kifejezéseket használjon a beszédében, vagy hogy Trump melyik rendezvényen viselje a márikonikussá vált piros sapkáját.

Az arculat és a márka kiépítésének egyik klasszikus módja a merchandising, azaz a pólók, ajándéktárgyak, kitűzők, táblák forgalmazása. Bár az internet megjelenésével és a közösségi média térnyerésével jócskán átalakultak a kampányeszközök, (jóval egyszerűbb a Facebookon egyben tartani egy tábort, vagy épp közösséget teremteni) a politikai stratégák még mindig fontosnak tartják, hogy legyenek kézzelfogható tárgyak is, amelyekkel a választó ki tudja fejezni a hovatartozását.

Az elkövetkező hónapokban rengeteg dologban fogják összehasonlítani a demokrata és a republikánus elnökjelölteket, mi most annak néztünk utána, hogy ki, hogyan próbálja meg felöltöztetni a saját szavazóit.


Hillary sikkes, de Trump nagyobb poén


A két jelölt webshopját elnézve rögtön kiderül, hogy a demokraták jelöltjének csapata több erőt és kreatív energiát fektetett a ruhák, formák, szimbólumok kidolgozásába, mint Trumpék. Hillary cuccai simán, akár hétköznap is hordhatók, divatosak, de ugyanakkor látszik rajtuk, hogy kampányeszközök, az üzenetek pedig nem szájbarágósan jelennek meg.


Hillary kollekció


Ezzel szemben Donald Trump ruhái inkább csak szövegekből és direkt mottókból állnak. A Trump-kollekció darabjain leginkább a nemzeti színek dominálnak, sokat jelenik meg az amerikai zászló is, így a pólókat gyakorlatilag csak egy hajszál választja el a patrióta giccstől, talán csak az amerikai sas hiányzik


Trump pólók


A ruhadarabokat és az egyéb tárgyakat összehasonlítva egyértelmű, hogy Clintonék minőségibb, átgondoltabb terméket dobtak piacra, ám nem biztos, hogy ez azt jelenti, hogy a Hillary márka sikeresebb lesz, mint a Trump brand, sőt! Donald Trump felsői és ajándéktárgyai gyakorlatilag bármilyen rosszak is lehetnének, hiszen Trump-cuccot felvenni poénos, ironikus, vicces, míg Hillary-t viselni inkább kampányolás, mint jófejkedés. És akkor itt van még valami, amiről fentebb már esett szó.


Donald Trump, president and chief executive officer of Trump Organization Inc. and 2016 Republican presidential candidate, is escorted by security after a rally aboard the Battleship USS Iowa in San Pedro, California, U.S., on Tuesday, Sept. 15, 2015. Trump said Sunday that he would flesh out his tax proposals in the coming weeks, but again vowed to raise rates on hedge fund managers, who the billionaire has portrayed as "getting away with murder." Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images


A semmihez nem illő, tisztán, csak és kizárólag régimódi kampánycélzattal viselt piros sapka az, ami véglegesen Trump felé billenti a merchandising mérleget, hiszen elég nehéz lenne elképzelni, hogy mivel tudnának előállni a demokraták, ami csak fele ennyire tudna beleégni a köztudatba, mint a piros sapka, fehér Make America Great Again felirattal.

Visszatérve tehát az eredeti kérdéshez: ha az amerikai elnökválasztás csak arról szólna, hogy melyik jelölt számít erősebb brandnek, akkor nagy valószínűséggel ősztől Donald Trumpnak hívnák az Egyesült Államok elnökét, de mint tudjuk, a választások nemcsak arról szólnak, hogy ki tud több pólót eladni.


forrás: www.24.hu

Bud Spencer emlékére


Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer halála miatt idén a szokásosnál is többen látogattak el a már hagyományos Spencer és Hill Fesztiválra, ahol a rajongók személyes üzeneteiket is elküldhették a két színész családjának, és ahol nem részegen dülöngélő tizenévesek, hanem babon és sörön élő családok adták a fesztivál magját.


Mini közvélemény kutatásunkból az is kiderült, hogy a Nincs kettő négy nélkülés a Különben dühbe jövünk című filmeket kedvelik a legtöbben, de a Banános Joe is csak kevéssel maradt le az első helyekről.

A tábor csúcspontját pedig a már visszatérő vendégneki számító, szintén 10 éves Spencer Hill Magic Band fellépése  jelentette. A koncert elején a tagok is elmondták néhány gondolatukat Spencer haláláról és utalva hősük utolsó szavaira, Grazie! feliratos pólókban játszottak.


A hangulatra jellemző, hogy a fesztiválokon megszokott, dülöngélő részegek helyett itt inkább csendesen babozgató-sörözgető családokba lehet beleftuni, így a rendezvény alternatívát szolgáltatott a békésebb vérmérsékletűek számára is a júliusban még jobban beinduló fesztiváldömpingben. A találkozó így akár a családos emberek VOLT-jaként is jellemezhető, de persze a Puffin Marmalade-pólós húszasok, és a szabadtűzön főtt pörköltek negyvenes, ötvenes királynői is megtalálhatóak voltak Velencén.


"Kedves Carlo! Köszönöm neked a gyermekkoromat. Az örökséged mindig élni fog."


forrás: www.hvg.hu


Szurkolói összecsapások voltak Nizzában is


Az északír és a lengyel szurkolók összecsaptak egymással a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság második játéknapján, szombaton Nizzában.


Az AP amerikai hírügynökség beszámolója szerint eleinte nem volt egyértelmű, kik kezdeményezték az összecsapásokat, de az internetre felkerült felvételeken jól látszik, hogy a körülbelül húsz verekedő többsége sötétzöld pólót viselt, ami az északírek hagyományos színe. A rohamrendőrség gyorsan beavatkozott, és megfékezte a huligánokat.


Christian Estrosi, Nizza polgármestere elítélte a történteket. "A huligánok viselkedése elfogadhatatlan, szigorúan meg kell büntetni őket" - írta közösségi oldalán. Azt is elárulta, hogy késő este egy embert letartóztattak az esettel kapcsolatban, majd megköszönte a rendőrség munkáját.


A Reuters brit hírügynökség vasárnapi összefoglalója szerint hét ember sérült meg szombat este Nizzában.

 

Minták, feliratok, szexi szabások – Ezek a nyár legmenőbb pólói!

Az egyszínű és a kicsit vagy alig díszített basic pólók mellett idén rengeteg extrém fazon és minta közül válogathatunk. Mutatjuk is a kedvenceinket!

 

Feliratok és minták 

Ha a szabás terén a hagyományos pólókra szavazol, akkor is érdemes nyáron feldobni kicsit a letisztult darabokat. Egy mintás vagy feliratos pólóhoz ráadásul nem is kell más, csak egy sort vagy farmer. 


1. H&M 6990 forint 2. H&M 5990 forint 3. H&M 5990 forint 4. H&M 6990 forint 5. H&M 2990 forint 6. H&M 1290 forint

Crop topok 


Mi legszívesebben magas derekú sorttal hordjuk a crop topokat, így sokkal szebben simul az outfitbe, mint ha az egész derekunk kint lenne. A kínálat egyébként igencsak bőséges: imádnivaló minták, színek és feliratok várnak. 


1. H&M 2990 forint 2. H&M 2990 forint 3. H&M 2990 forint 4. H&M 3990 forint 5. H&M 2990 forint 6. Zara 2595 forint

Elő a vállakkal 

Imádjuk az idén beköszöntött új trendet, ami a vállakat helyezi előtérbe. A vállak villantása ugyanis szexi, de mégsem tolakodó, mutat is valamit, de a fantáziának is helyet hagy. 


1. H&M 3990 forint 2. H&M 2990 forint 3. H&M 3990 forint 4. Mango 7995 forint 5. H&M 9490 forint

forrás:life.hu

 

Sztárok beszédes pólókban


Tavasszal a sztárok is szívesen hordanak vicces és feltűnő felirattal díszítettpólókat. Így van ezzel Rihanna, Paris Hilton és Emma Watson is. Ami a szívükön az a pólójukon! Nézd csak! 


Paris Hilton imádja hangoztatni a véleményét, hiszen tudja bárhová megy paparozzók követik a szállodalánc örökösnőjét.

Az "Imádom a cipőket, táskákat és a fiúkat" póló mellett, annak is hangot ad, hogy ő imádja a rózsaszín életét.

 
Rihanna egykoron visszafogottabb stílusban hódított, ám a pólója a pimasz hippikorszak jelmondatát adja vissza: Szeretkezz, ne háborúzz! Emma Watsonkedvenc városa New York így előszeretettel hord I LOVE YOU NEW YORK felirattal díszített pólókat.


Te felvennél hasonlókat mint amiket a celebcsajok viselnek?


forrás: www.hotdog.hu

Környak vagy V-nyak?

 

Alapvetően kétféle nyak létezik, és a megmondók szerint fontos, melyiket választod. A hagyományos nyakú darabok a vékonyabb férfiaknak állnak jobban, mert a nyak vonalát szélesítik, és valamelyest formásabbnak érzékeltetik a vállakat. A hosszú nyakú és nyújtottabb arcformájú embereknek szintén ezt javasolják az arányok kiegyenlítése végett.

 

V-NYAK

 

A v-nyak lazább hatást kelt, ez tulajdonképpen a legfontosabb jellemzője. Ezen túlmenően szokták még mondani, hogy komolyabb súlyfelesleggel küzdőknek nem ajánlott (mert a figyelmet lefelé fókuszálja), érdemes kísérletezni vele viszont az alacsonyabbaknak, mert az ilyet viselő embert valamiért hosszabbnak/magasabbnak érzékelhetjük.

 

SCOOP

 

A scoop eredetileg a női ruhák szélesebb nyakát jelentette, ami alkalmas volt arra, hogy a dekoltázsból mutasson valamit. Amellett, hogy jó adottságok esetén kiemeli a széles mellkast, melegben kényelmesebb is, mint a szűk verzió.

 

DEEP SCOOP / DEEP V-NECK

 

Ezek a durván kivágott pólók, amik azt az érzetet keltik, hogy lusta voltál kimosni a cuccaidat, ezért a 195 cm-es, norvég röplabdázó csajod szekrényéből túrtál elő egyet véletlenszerűen. Előfordulhat persze olyan, hogy valakinek, valamiért jól áll ez. De többnyire nem fordul elő, helyette a hétköznapok, annak minden előnyével, de leginkább hátrányával. Ha kiváló is az alkatod, azt a benyomást kelted másokban, hogy puszta hivalkodásból hangsúlyozod túl az adottságaidat. A jussod pedig negatív előítélet. Ha ezzel együtt vállalod, tedd azt. A csajok egy része bizonyára rápörög, mások viszont meglehet, kinevetik. Ugyanúgy megosztja őket, mint a haverokat.

 

forrás: beautyfy.hu

 

Két év után engedtek el egy póló miatt letartóztatott diákot Egyiptomban
   
"Kínzásmentes országot" feliratú póló miatt volt két éven át őrizetben egy most 20 éves diák, akit egy tüntetésen fogtak el.

 

Egy egyiptomi bíróság elrendelte kedden annak a 20 éves diáknak a szabadon bocsátását, akit több mint két éve vettek őrizetbe, mert egy tüntetésen "kínzásmentes országot" feliratú pólót viselt – közölte egy bírósági forrás.

 

Mahmud Mohamed Ahmed Huszeint 2014. január 25-én vették őrizetbe, éppen a Hoszni Mubarak elnök megdöntéséhez vezető egyiptomi forradalom harmadik évfordulóján. Az akkor 18 éves diákot és barátját Mahmud pólófelirata miatt fogták el, amikor hazatértek egy, a hatalmon lévő katonai rezsim és a Muzulmán Testvériség mozgalom elleni tiltakozó megmozdulásról – mondta el bátyja és az ügyvédje. Aznap a rendfenntartó erőkkel vívott összecsapásokban több tucat tüntető vesztette életét, köztük néhányan Mohamed Murszi volt elnök hívei.

 

A két fiatal előzetes letartóztatását később bírósági eljárás nélkül meghosszabbították, így több mint két évet töltöttek rács mögött, a vonatkozó egyiptomi törvény ugyanis két évben korlátozza az ítélet nélküli fogva tartás lehetőségét.

 

Az illetékes egyiptomi bíróság kedden úgy döntött, hogy ezer font (mintegy 30 ezer forint) óvadék ellenében bocsáthatók szabad lábra – erősítette meg Mahmud ügyvédje, Moktar Munir.

 

Mahmud "kínzásmentes országot" követelő pólófelirata az Egyiptomban mindennaposnak számító rendőri erőszak és a fogvatartottak kínzása ellen emelt szót. A Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet egy tavaly januárban közzétett jelentése szerint számtalan egyiptomi hal meg őrizetben. A HRW által összegyűjtött 2014. évi esetekben volt, aki kínzásokba vagy más fizikai bántalmazásokba halt bele, mások pedig azért, mert életveszélyes körülmények között tartották őket fogva zsúfolt rendőrőrsökön.

 

forrás: www.hvg.hu

 

Duplán megbüntették a Putyin-mezzel provokáló focistát

 

Nem csak a klubja, de az európai fociszövetség is megbüntette azt az orosz focistát, aki Vlagyimir Putyint ábrázoló mezben játszott az oroszokkal fagyos viszonyban lévő Törökországban.

 

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ötezer eurós (1,5 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a Lokomotiv Moszkva játékosát, Dmitrij Taraszovot, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő trikót viselt februárban a Fenerbahce elleni Európa Liga-meccsen. 

 

A futballista az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta "A legudvariasabb elnök" felirat szerepelt. Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni találkozóra, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, mivel a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.

 

A 28 éves középpályást a Lokomotiv 300 ezer euróra (93 millió forintra) büntette az esetet követően, egyúttal jelezte, amennyiben az UEFA a klubot is szankcionálja, úgy az összeget Taraszovra hárítja. 

 

"Ő az én elnököm. Tisztelem őt és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani" - nyilatkozta Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után. A párharcot végül a Fenerbahce nyerte 3-1-es összesítéssel, ugyanis a visszavágón 1-1-es döntetlent játszott Moszkvában. A török csapatot a Braga búcsúztatta a nyolcaddöntőben.

 

forrás: www.hvg.hu

Több mint ütős volt a Walking Dead vérgyűjtő standja


A Blood Store következő állomása a KÖKI Terminál volt, február 11-én csütörtök reggel nyitottak, de aznap még csak fotózkodni, és kvízt lehetett kitölteni ajándékokért. Maga a véradás pénteken, február 12-én volt 12-19 óráig. Vérért cserébe bögrét, pólót, tollat kapott a rajongó. Egy korábbi ilyen akciónál - a budapesti Árkádban - volt, aki kétszer is akart vért adni egymás után, hogy több ajándékot kapjon.


A véres akcióról eltérő vélemények születtek a neten. Volt, aki kifejezetten ízléstelennek, és volt, aki viccesnek és ötletesnek találta a kezdeményezést. Mindenki döntse el maga, hogy melyik táborba tartozik! :)


forrás:  www.origo.hu

Promóció menekültekkel

 

Tavaly a norvég ellátórendszer csaknem összeroppant az országba érkező menekültáradat súlya alatt. Az 5 milliós skandináv államba hirtelen több mint 31 ezer menekült érkezett, a Norvég Menekültügyi Igazgatóság pedig úgy oldotta meg a helyzetet, hogy magánkézbe adta az utcákon alvó menedékkérők elhelyezésének feladatát.

 

Hasonló állami megbízással egyébként Németországban is működnek cégek, ott azért népszerűek a magánvállalkozások, mert jóval olcsóbban tudják elhelyezni a menekülteket, mint az állam. Az European Homecare nevű szervezet például 1000 fős személyzettel több mint 150 ezer menekültet lát el. Az olcsóbb ellátásnak azonban olyankor ára van: a 2014-ben hatalmas nyereséget zsebre rakó ORS által üzemeltetett traiskirscheni osztrák menekülttábor az UNHCR szerint rossz higiéniai körülményei, zsúfoltsága és rossz ellátottsága miatt alkalmatlan a feladata ellátására, és a táborban embertelen körülmények uralkodnak.

 

De nemcsak a menekültekkel közvetlenül együtt dolgozó cégek jutnak pénzhez a menekültkrízisben. A felfokozott német közhangulatot meglovagló promóciós termékek, például a „refugees welcome” feliratú pólók népszerűvé válásával még az Amazon is keresett. Németországban. A Bild című napilapot pedig azzal támadták, hogy önmaga reklámozására használja ki a menekültválságot. A német labdarúgás első és másodosztályában minden csapattal megállapodtak, hogy a Bild által indított Wir helfen („Segítünk”)-kampány logójával ellátott mezben lépnek pályára. Miután a hamburgi St. Pauli csapat visszalépett a kezdeményezéstől, a Bild főszerkesztője, Kai Diekmann a szélsőjobboldali szervezetekhez hasonlította a csapatot. Erre további 9 csapat határolódott el a Bild kezdeményezésétől, és a közvélemény a lap ízléstelen népszerűsítésével vádolta a Bildet.

 

forrás: www.hvg.hu

Star Wars, Star Wars, Star Wars minden szinten

 

Az Ébredő Erő keltette őrület ott is gázol, ahol nem a direkt brandhatásokkal operálnak, hanem hagyományosnak tekinthető technológiákkal srófolják a forgalmat. A Tesco minden Star Wars-os játékot jelentős kedvezménnyel árul, s nemcsak a Legókat, hanem például figurákat, fénykardokat, jelmezeket, jegyzetfüzeteket, uzsonnásdobozokat, karkötőket és még ki tudja, miket. Lehet kapni a legújabb film szereplőit és eszközeit, de árulnak például Star Wars-os pendrive-ot.

 

A Star Wars-os cuccok persze a filmbemutatótól függetlenül is menők – gondoljunk csak például az egész évben sláger Darth Vader-, Han Solo- vagy Luke Skywalker-pólókra, vagy az iskolakezdésre, amikor a tanszeres polcokat árasztják el a különféle Star Wars-motívumos tolltartók, iskolatáskák, tornazsákok, füzetek.

 

Az internetes piactér aztán tele van Star Wars-os árukkal, a Darth Vader formájú fülhallgatókon keresztül a csaknem minden szereplő és volt szereplő arcképével szitázott ruhadarabokon és lábbeliken át természetesen a felmérhetetlen mennyiségű fizikai és elektronikus játékig. Ezek forgalmát nagy valószínűséggel még a szokásos karácsonyi felfutásnál is magasabbra tolja az Ébredő Erő mozikba kerülése.

 

forrás: www.hvg.hu

 

Pólót postázott kütyük helyett

 

Sárvár – Értékes műszaki kütyük helyett jószerivel csak vízzel teli palackokat, olykor egy-egy pólót kaptak azok a vevők, akiket egy sárvári férfi ültetett fel. A csalótól az interneten lehetett mobiltelefont, tabletet rendelni, ám a netezők pénzükért cserébe semmit sem láttak. A trükkös férfi 146 vevőt vágott át és összesen 2 millió forintot sajtolt ki a gyanútlan vásárlóktól, akik általában még a csomag megérkezése előtt a csaló bankszámlájára utalták a pénzt. – A férfit csalással vádoljuk és indítványoztuk, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje – áll a Vas Megyei Járási Ügyészség közleményében, ahol arra is kitértek, hogy a "szerencsésebbeket" 5 ezer forinttal, a pechesebbeket 90 ezer forinttal rövidítette meg a netes csaló.

 

forrás: www.blikk.hu

 

Puskás-póló Rossi kabalája

Az Aranycsapat legendája szerencsét hozott a kispesti focicsapat olasz edzőjének. A tréner a meccsen zakóban feszít, a sajtótájékoztatóra a kabalaruhát veszi fel


Az Aranycsapat legendája szerencsét hozott a kispesti focicsapat olasz edzőjének

Budapest — Bejött Marco Rossi (50) kabalája, tizenhárom sikertelen próbálkozás után, először tudta legyőzni a Budapest Honvéd a Kecskemétet a labdarúgó-NB I-ben. A 27. fordulóban a kispestiek 2-0-ra nyertek az egyaránt gólig és gólpasszig jutó guineai Souleymane Youlának (33) és Holender Filipnek (20) köszönhetően.

 

Tavasszal második győzelmét érte el csupán a Honvéd, viszont ez a siker nagyon kellett a piros-fekete klubnak. A huszonnégy ponttal a 13. helyen álló kispestiek lefocizták a 8. pozícióban állomásozó Kecskemétet, s három fordulóval a bajnokság vége előtt öt pontra távolodtak el a kiesőzónától.

 

Marco Rossi a találkozó utáni sajtótájékoztatón boldogan feszített a Puskás Ferenc képmásával díszített pólójában, amelytől pozitív energiákat vár.

– A kispesti visszatérésem után a barátaimnak vettem 15 darab Puskás Öcsivel és egy aranylóan fénylő 10-es számmal díszített pólót, de ezekből végül egy pirosat és egy fehéret megtartottam. A mérkőzéseken szeretek elegánsan öltözni, a sajtótájékoztatókon viszont általában ezeket viselem, kabalából. Bízom benne, hogy a klub legnagyobb legendája szerencsét hoz nekem – árulta el Marco Rossi, a Honvéd olasz mestere.

 

Kell is a további szerencse a Honvédnak, amely még nem menekült meg matematikailag, ráadásul a Videoton, a Ferencváros és a Pápa vár rá a hátralévő mérkőzéseken.

– A bajnoki címet már begyűjtő Videoton reményeink szerint már nem lesz annyira motivált ellenünk, ezért bízom benne, hogy legalább egy pontot el tudunk csenni a székesfehérváriaktól. Az akár elég is lehet. Nem szeretnénk ki-ki meccset vívni a záró fordulóban a pápaiakkal – tette hozzá a kopasz mester, aki szívesen maradna a következő szezonra is a Honvéd vezetőedzője, ám a múlt héten a klubtulajdonos, George F. Hemingway (64) arról beszélt, hogy Rossi jövőjét a bajnokság hajrájában elért eredmények határozzák majd meg.

 

forrás: www.blikk.hu

 

Illegális ruhaszállítmányt szűrt ki az EKÁER
   
A vámosok egy fővárosi raktárnál kirakodó kamiont ellenőriztek, ami a fuvarlevél szerint Magyarországra nem hozott semmit, és épp Bulgáriába tartott.


Ruhaneműk illegális piacra kerülését akadályozta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az EKÁER útdíjkameráinak adatai alapján. A NAV munkatársai a főváros egyik X. kerületi raktáránál ellenőriztek egy kamiont, amelyből éppen kirakodtak. A fuvarokmányok szerint a pólókból, sportnadrágokból és női felsőkből álló szállítmány nem is lehetett volna magyarországi raktárban, mivel a szállítási cél Bulgária volt. A fuvarra nem kértek EKÁER számot, ezért a NAV mulasztási bírságot szabott ki.

A cég helyszínre érkező képviselője csupán 64 doboz árut ismert el sajátjának, a többit a fővárosi EKÁER-munkacsoport visszapakoltatta a kamionra. A rakteret hatósági zárral lezárták, majd a rakomány útjának nyomon követését rendelték el. Az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adatai alapján a kamion – a fuvarokmányok szerinti úti célnak megfelelően – Ártándnál kilépett országból.

A NAV számított arra, hogy az árut visszahozzák Magyarországra, ezért folytatták a kamion figyelését. Egy nappal később az útdíj-kamerák az észak-alföldi ekáer-munkacsoportnak jelezték: a kamion Ártándnál ismét belépett az országba. A kamion ellenőrzésekor kiderült, hogy a jármű ugyanazzal a rakománnyal tért vissza Magyarországra. A fuvarlevél szerint Bulgáriából Szlovákiába vitte a ruhaneműt, a tachográf adatai szerint azonban nem járt Bulgáriában a kamion. A NAV ismét megakadályozta a rakomány lerakodását és a kamion - a NAV kíséretével - végül Rajkánál ismét kilépett az országból.

A NAV szerint az áru tulajdonosa a ruhaneműt adófizetés nélkül tervezte értékesíteni Magyarországon. Az ügyben érintett cég több éves szünet után a 2014. IV. és 2015. I. negyedévi bevallásaiban több mint 400 millió forintnyi közösségi termékértékesítést vallott be, miközben csupán 10 millió forint értékben vásárolt árut – írta a NAV közleményében.

forrás: www.hvg.hu

 

PÓLÓRA KERÜLT SZÍRIA BOMBÁZÁSA 


Putyin szíriai bombázását támogató pólók lepték el a Kremltől néhány perc sétányira lévő egyik ruhabolt polcait.


A pólók többségén a szír városokban robbanó bombák látszódnak, és akad olyan is, amin Putyin kemény tekintettel kutat harci fegyverek után, de olyan is kapható, amin Szíria elnökének, Aszad támogatására buzdítanak. Az üzlet büszke, hogy így támogathatja Putyin politikáját. 


Az oroszok pedig veszik a felsőket, mint a cukrot, így kifejezve tiszteletüket az orosz elnök felé. Az egyik vásárló azért vásárolt a pólókból, mert szerinte az anyaföldnek szüksége van rá, egy idősebb nő pedig a felső megvásárlásával Putyint akarja támogatni, aki – állítása szerint – csak Oroszországért dolgozik.

forrás: www.bors.hu

Kézzelfogható ikonok, amiket minden Star Wars-rajongó imádni fog
  
Többek között Darth Vaderről, Yodáróé, R2-D2-ról és Chewbaccáról is készült olyan stílusú ikon, mint amit a mobilunkon megszoktunk. De ezúttal nem telefonon kell keresni őket, hanem párnára, táskára vagy épp telefontokra helyezhetők.


Önmagában már az is elég menő lenne, ha a Star Wars szereplőinek arca köszönnének vissza alkalmazások ikonján, de Michael Flarup ennél tovább ment. A dán dizájner elkészítette a látványos logókat, majd ajándéktárgyakra helyezte őket, amelyeket meg is lehet rendelni.


A grafikák itt láthatók, ha pedig valamelyik megtetszik, akkor alatta a “Get Prints” lehetőség alatt meg is lehet rendelni tőle a keretezett képeket, párnákat, mobiltokokat, táskákat és pólókat, többek között Darth Vader, Yoda, R2-D2 és Chewbacca arcával.


A Star Wars-rajongóknak biztos tetszeni fog, ha ilyen ajándékot ad nekik, de egy álmukat nehéz lesz valóra váltani, a távirányítható R2-D2 hűtő ugyanis hihetetlen összegbe kerül. Persze van még sok kütyü, amelyek a Star Wars-rajongóknak biztosan tetszik


forrás: hvg.hu

Az ezerarcú fehér póló - Így variáld

 

A sima, fehér póló az a ruhadarab, amit viseltünk már az irodában, egy megbeszélésen, a hétvégi buliban és aludtunk is benne. A fehér póló a divat üres lapja, bárhogyan kombinálhatjuk, és bármilyen kiegészítővel feldobhatjuk. A Life.hu most megmutatja, mi mindent tehetsz vele.

 

Kifinomult fehér

 

Megmaradunk a fehér fehérrel való kombinálásának szabályainál, azonban a kiegészítők terén már bátran használunk színeket.


1. Fehér póló - Mango 1.995 forint, 2. Csipkeszoknya - Vero Moda (ASOS) - 20 font
3. Fülbevaló - ASOS 18 font, 4. Clutch - Bershka 13.995 forint
5. Szandál - Zara 15.995 forint


Hétvégi kikapcsolódás

 

A fehér pólóra mondhatnánk azt is, hogy szombatra és vasárnapra tervezték. Ha kedvenc boyfriend farmernadrágodat, néhány praktikus, kényelmes kiegészítőt és egy feltűnő blézert párosítasz hozzá, teljesen felkészült leszel, bármilyen kaland is vár rád a hétvégén.


1. Fehér póló - Mango 3.295 forint, 2. Farmer - Stradivarius 6.595 forint
3. Blézer - Zara 22.995 forint, 4. Kalap - Stradivarius 3.595 forint
5. Gyűrűszett - H&M 1.790 forint, 6. Cipő - Zara 17.995 forint, 7- Táska - Mango 35990 forint

 

Irodai fehér

Ahhoz, hogy a munkába megfelelő legyen az outfit, a fehér pólót elegáns szabású nadrággal és fehér blézerrel vedd fel. Az arany kiegészítők klasszikusak, és megadják a kellő ragyogást.


1. Fehér póló - Mango 1.995 forint, 2. Nadrág - Zara 9.995 forint
3. Blézer - Mango Outlet 10.995 forint, 4. Fülbevaló - Stradivarius 1.795 forint
5. Cipő - Dune (ASOS) 85 font, 6. Táska - Zara 17.995 forint

 

Nagyvárosi éjszaka


Ruhatárad alapdarabja egy bőrmellénnyel és festői szoknyával, na meg az elmaradhatatlan magas sarkú szandállal kombinálva nem is lehetne jobb bulizós szett.

 

1. Fehér póló - Mango 1995 forint, 2. Bőrmellény - Selected (ASOS) 170 font
3. Nyaklánc - Zara 7.595 forint, 4. Táska - Stradivarius 15.995 forint
5. Szoknya - TopShop 20 font, 6. Szandál - Zara 19.995 forint

 

forrás: www.life.hu

 

SAJÁT PÓLÓTERVEZŐJE VAN PIERROT-NAK

 

Pierrot vonzódik a keleti kultúrához és ez az öltözködésében is meglátszik.

Saját pólótervezővel büszkélkedhet Pierrot – értesült a Bors. A Dal zsűrijének legkritikusabb ítésze nem bízza a véletlenre megjelenését, ezért egy hazai festőművész, Gyulai Attila munkáit viseli ruháin. A pólók azonban nemcsak azért egyediek, mert kizárólag Pierrot-nak készülnek, hanem azért, mert maga a szövegíró ötletei alapján valósulnak meg a nem mindennapi motívumok. A Bors az esetenként félszáz ezer forintot is kóstáló egyedi darabokról, magát a művészt, Attilát kérdezte.

 

– A póló a vásznam, arra festem speciális ecsettel és textilfestékkel a motívumokat. Pierrot-nak három keleties mintát készítettem. A mai középdöntőre egy igazi rastafari mintát festettem – magyarázta a művész.

 

forrás: www.borsonline.hu

 

Meztelen koncertet tervez Miley Cyrus

Az énekesnő tervei szerint nem csak ő, hanem zenésztársai és a közönség is levetkőzne.


Az egykori Hannah Montana, az elmúlt években formabontó és provokatív médiamegjelenéseiről és művészeti megoldásairól elhíresült Miley Cyrus jelenleg az amerikai artpop kultzenekarával, a Flaming Lipsszel turnézik (november 19. és december 6. között hat amerikai városban lépnek fel) – azzal az együttessel, mely Cyrus kitűnő új nagylemezén, a Miley Cyrus & Her Dead Petz című albumon is közreműködik (olyannyira ott van, hogy a legtöbb dal Cyrus–Flaming Lips-kollaboráció – az albumról egyébként itt írtunk).

Az énekesnő most azt tervezi, hogy olyan koncertet adnának, melyen ő, a zenekar és a közönség is meztelen. Ezen a fellépésen forgatnák a Milky Milky Milk című szám klipjét.


Cyrus-nak egyébként is szívügye a női test szabadsága. Ő volt a szószólója a Free The Nipples (Szabadságot a mellbimbóknak) című kampánynak is. „Nem a mellről van szó, az emberek nem félnek a mellektől. A mellbimbó, az téma. Amerika rendben van a mellekkel – a mellbimbó – az az amit nem szeret. (…) Sosem értettem, hogy ez miért van így” – mondta idén Jimmy Kimmel műsorában, majd a műsorvezető kérdésére, miszerint mit szól az édesapja az öltözködéséhez, azt válaszolt: „Az apám jó fej, mert bár azt hiszem, szívesen venné, ha nem lenne kint állandóan a cicim, mégis inkább szívesen veszi, hogy kint vannak, és jó ember vagyok, mint hogy pólót viseljek, és ribanc legyek.”


A koncert tervéről a Flaming Lips vezére, Wayne Coyne Instagram üzenetben tudatta követőit és rajongóit.


forrás: www.hvg.hu

Jaden Smith barátnője a saját rabosítási képét rakta pólóra


Will Smith fia, Jaden Smith egy nála néhány évvel idősebb, elég balhés modellel, Sarah Snyderrel jár. A modell legerősebb balhéja egy táskalopási ügy, ami még június közepén kezdődött, Snydert azzal gyanúsítják, hogy egy házibuliból ellopott egy kb. 4 millió forintos táskát.

Az ügyből könnyen tárgyalás lehet, mert a két ellenérdekelt fél nagyon nem tud megegyezni egymással, Snyder azt mondja, hogy ártatlan, és bocsánatkérést követel, a másik oldal pedig a táskát és kártérítést akar.

A fenti képen Snyder szeptember 30-i szettje látható, ebben a pólóban ment a bíróságra, igen, a saját rabosítási képe van a pólón.


forrás: velvet.hu

Utazó celebdisznó húzta ki a családot az adósságból
 
Először majdnem csődbe vitte a családot Ziggy, akinek átszállításhoz tizenötezer dollárért kellett magángépet bérelni, ma már azonban pénzt hoz a házhoz. A hirtelen az internet sztárjává váló házi kedvencnek ma már nemcsak saját weboldala és facebook profilja van, de webshopot is üzemeltet.

 

Kristin Hartness gyerekkora óta szerette volna megosztani életét egy kis disznóval, így miközben bárpultosként dolgozott a Karibi-térség egyik szigetén, magához vett egy tízkilós disznót, akivel körbe utazgatta a szigetet, az útról készült képeket pedig Ziggy, a disznó saját Facebook profilján osztotta meg. Az utazó disznó egyre népszerűbb lett, miközben szépen lassan kikerekedett és megközelített a 100 kilót is, ami mint később kiderült komoly problémává vált, amikor a család úgy döntött, hogy visszaköltözik az Egyesül Államokba - számol be az agrárszektor.hu. Ugyanis Ziggy átszállításához ki kellett bérelni egy 15 ezer dolláros charterjáratot, amire még közösségi finanszírozási kampányt is indítottak.

 

Az állat körüli hajcihő közben egyre csak növelte rajongói számát, mígnem a Ziggy The Traveling Piggy branddé nem vált, amit gazdái felismervén el is kezdték legyártani a pólókat, poharakat és egyéb ajándéktárgyakat, amelyeket Ziggy saját websopján értékesítenek. Az alábbi videón még korábbi Virgin-szigeteki otthona partján lubickol.

 

forrás: hvg.hu

Sarka Kata kinőtte a gardróbját

 

Hajdú Péter felesége az öltözködési szokásaival kapcsolatban nyilatkozott a Vasárnapi Blikknek. A cikk alapján manapság leginkább szoknyákat és ingeket hord, lehetőleg olyanokat, amikből csak pár darab készült, és annyi gönce van, hogy már nem fér el a hatalmas gardróbjában.

Sarka Kata elárulta, hogy amikor építkeztek, a tervek alapján eredetileg sokkal kisebb lett volna a helyiség, férje azonban meglepte őt a hatalmas ruhatárral. Pont úgy, mint Mr. Big Carry Bradshow-t a Szex és New Yorkban.

 

„Mint minden nő, én is nagyon szeretek öltözködni. Mostanában már a konzervatívabb stílust kedvelem, leginkább szoknyában, ingben és magas sarkúban indulok el itthonról reggelente. Amikor viszont hazajövök, azonnal átöltözöm valami lezserebbe” – árulta el Sarka Kata, aki otthon melegítőt hord, de olyat, ami csinos. Ez egy lezserebb pólót jelent, amiből általában kint van a válla, és egy nadrágot.

 

Arról is beszélt, hogy viszonylag sok időt tölt vásárlással, és ami megtetszik neki, azt azonnal megveszi.

 

„Nem szeretek sok időt tölteni egy üzletben sem, úgyhogy nem is gondolkodom sokat. Sőt fontos nekem, hogy a darabok, amiket vásárolok, egyediek legyenek. Számos olyan ruhám, cipőm van, amiből csupán pár darabot gyártottak, mert nem szeretem, ha szembejön velem az utcán valami.”

 

forrás: www.velvet.hu

"Nem Kaptok El" pólóban ment lopni, már keresi a rendőrség
      
Amikor a Nike kitalálta, hogy kiad egy olyan pólószériát, amelyen a "Won't Be Caught" (Nem Kaptok El) felirat van, (feltehetően) nem gondoltak arra, hogy nem egy, hanem rövid időn belül két bűnöző is úgy dönt majd, hogy pamut-iróniába öltözve megy majd másokat meglopni - a szöveg eredetileg a versenyzésre, atlétikára, futásra utalt, de van egy olyan érzésünk, hogy amikor ez a nő, aki barátnőjével együtt 700 dollárnyi táskától szabadított meg egy boltot a floridai Sanfordban, szándékosan választotta arra a napra azt a felsőt.


Arra azonban valószínűleg nem számított, hogy a biztonsági kamera felveszi a lopást, és az ő arcát is, így már a nyomában van a rendőrség, bár egyelőre még valóban "nem kapták el". Keresik a kollégáját, az 1500 dollár értékű parfümöket lenyúló, szintén ezt a pólót választó nőt is.


forrás: www.offline.hu

5 alapdarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből

 

Hiába van tele a gardróbod, néha órákig tart, mire összeállítasz egy tetőtől talpig tökéletes szettet? Szerezd be ezeket a kötelező ruhadarabokat, és elfelejtheted ezt a fashion-problémát!

 

1. A farmer, ami tökéletesen áll

Mindegy, hogy skinny, boyfriend vagy hagyományos szabású, a lényeg, hogy ne álljon el se a csípődnél, se a derekadnál, a popsidon és a combodon pedig szuperül mutasson! A feltűnően koptatott verzió helyett inkább válassz visszafogottabb, semlegesebb színűt, mert azt könnyebben kombinálhatod más ruhákkal. Egy jó minőségű farmerre megéri akár spórolnod is, mert utána évekig hordhatod majd!

 

2. Egyszínű póló

 

Elsőre biztos nem gondolnád, de sokszor pont attól lesz stílusos a szetted, hogy a feltűnő felsők helyett egyszerű fehér pólóba bújsz! Ráadásul erre a pasik is buknak! Szánj rá időt, és próbálj fel többféle fazont (V-nyakút, körkivágásút, csónaknyakút), hogy megtaláld, amelyik a legjobban passzol hozzád!

 

3. Maxi ruha

 

A nyári szezon elengedhetetlen darabja egy hosszú, földig érő ruha: szellős, szexi és kényelmes. Ha alacsonyabb vagy, válassz függőleges mintájút vagy ombré színűt, így nem fog összenyomni!

 

4. Bőrdzseki

 

A fesztiválszezonban vagy egy szimpla hűvösebb nyári estén jól jöhet egy fekete bőrdzseki. Akárcsak a farmernál, itt is megéri egy jobb minőségű, picit drágább darabot választanod, mert ez sosem megy ki a divatból. Felejtsd el a feltűnő díszítéseket, szegecseket, inkább egy letisztultabb darabot szerezz be, amit sportos és elegánsabb szettekhez is felvehetsz.

 

5. Fekete blézer

 

Akár állásinterjúra indulsz, akár bulizni, egy szűkített fazonú, fekete blézer igazi jolly joker, mert egy pillanat alatt elegánsabb lesz tőle az outfited! Sötét farmerrel, blúzzal vagy pólóval és egy szép nyaklánccal pedig az irodába is tökéletes.

 

forrás: www.cosmopolitan.hu

Egy póló, ami csillapítja a hátfájást

 

A nem mindennapi ruhadarab állítólag javítja a tartást és formálja a hasat is.

 

A hátfájásnak mindegy, hogy valaki ülő- vagy állómunkát végez, vagy épp rendszeresen hajolgat: nem válogat és mindenkit megtalál. A kínzó tünetekre a többség gyógyszert vesz be, míg mások rendszeresen járnak masszíroztatni, és olyanok is vannak, akik megtehetik, hogy pihentessék a fájó testrészt.

 

Azt viszont meglepően kevesen tudják, hogy már a testtartás egyszerű változtatásával megszabadulhatunk a kínzó fájdalmaktól. A Pelham & Strutt cég ezt a hiányosságot vette észre, épp ezért elkészítette a pólót, ami beépített pántjaival ösztönzi a viselőt, hogy helyes testtartással álljon a gép mellé vagy üljön a monitor elé. A pántok egyébként elsősorban attól védenek, hogy a vállaink előreessenek, vagyis megakadályozza az ülő munka során jól ismert görnyedt testtartás felvételét, ráadásul erősíti és formázza is a hasat.

 

A póló készítői két évig tervezték az okos eszközt, mindezt úgy, hogy folyamatosan konzultáltak egy fizioterapeutával, Judith Pitt-Brooke-kal is, aki azért felelt, hogy a termék tényleg hatékonyan működjön. „Mivel nem hiszek a csodákban, pláne nem a gyors javulást és gyógyulást ígérő termékekben, ezért az elején némi szkepticizmussal fogadtam ezt a pólót is. Amikor először kézbe kaptam, még nem is volt tökéletes, de a fiúk hagyták, hogy elmondjam a véleményem, majd pontról pontra meg is fogadták a tanácsaimat” – mondta Judith Pitt-Brooke.

 

forrás: www.24.hu

Amikor a lány elmegy randizni, az apukája ezt a pólót adja rá. 


Egy apuka, aki nem bízza a véletlenre a dolgot, ha a lánya randijairól van szó. Ahelyett, hogy otthon aggódna, vagy esetleg egy sörétes puskával a fotelben ülve várná a mit sem sejtő udvarlókat, sokkal viccesebb, ámde rettentően hatásos módját választotta annak, hogy a lányát ostromló fiúk tudtára adja, hogy a lányával bizony óvatosan kell bánni.

 
Mert egy lányos apuka számára a legnagyobb kincs a kislánya. Óvja a széltől is, pici baba kora óta. És a lányos apukákban van egy hatalmas félelem is kezdettől fogva: mi lesz, amikor a lánya felnő, tini lesz, és elkezd bulizni, randizgatni. Ilyenkor a legkeményebb férfiak is aggódnak legbelül, és szeretik tudni, hogy a lányuk milyen fiúkkal találkozik. Ez az apuka is hasonlóan érezhet, mert csak ebben a pólóban hajlandó elengedni a lányát, ha randira megy.


Egy megnyerő kép a faterről, és hatalmas betűkkel a felirat: Óvatosan srácok, ez itt az apám!


forrás: www.ilyennincs.com

Robbie Williams-szel egy színpadon: azóta sem mosta ki azt a pólót


Nyíregyháza – Mekkora szerencse kell vajon ahhoz, hogy 75 ezer rajongó közül éppen azt az egyet válassza ki az imádott világhírű sztár, aki talán a legeslegjobban szeretett volna közvetlen közelről találkozni vele. Kovács Krisztina álma valóra vált: Robbie Williams a színpadra hívta a nyíregyházi jogász hölgyet.


Meglátni és megszeretni – no, nem egy pillanat műve volt. De egy ­kétórás koncertfelvétel betette a kaput Kovács Krisztina számára. Az a nevezetes 2003-as, Knebworth Parkban rögzített buli megtekintése bőségesen elegendőnek bizonyult, hogy belezúgjon Robbie Williamsbe. Na nem úgy. Csak mint rajongó. Rongyosra nézte az ominózus DVD-t, a többi pedig tündérmese. Illetve dehogyis. Maga a valóság.


Háromszor Budapesten, egyszer a londoni futballszentélyben, a Wembley-ben, legutóbb Pozsonyban tombolt az angol popikon előadásán. Mígnem eljött a Sziget Fesztivál nulladik napja. Ami, persze nem egy nulladik típusú találkozás. A negyvenegy éves szupersztár szeme ugyanis megakadt a nyíregyházi jogász hölgyön. Na, nem véletlenül.


A minap megejtett hangverseny a harmadánál tartott, amikor Robbie Williams intett, Kovács Krisztinát sem kellett noszogatni – máris a színpadon termett. Hetvenötezer embert kerülgetett a sárga irigység, alighanem jó néhányan a fél életüket odaadták volna ezért a jelenetért.
– Pozsonyban nem sikerült felhívni magamra a figyelmet, holott akkor is az első sorban álltam, kezemben az önéletrajzi könyvével, amit szerettem volna dedikáltatni vele – taglalta a történteket Kovács Krisztina.
– Bár nem sikerült, a koncertet – mint mindegyiket – természetesen élveztem, és legalább a műsort is megismertem. Ennek később nagy hasznát vettem.


De még mennyire! A Szigeten így tutira mehetett (már ha lehet ilyet mondani). A ­délelőtti terepszemlén felmérte, hol lesz a legideálisabb hely, ahol szinte testközelbe kerülhet kedvencével. A szlovák túrán eszébe véste, hogy a hangverseny akusztikus része a legprímább alkalom a kontaktusra. Mivel a pesti banzájon ugyanazt a műsort nyomták, amit ő már betéve ismert – eljött a várva várt perc. Élete álmának beteljesülése. Ő lett a szerencse kegyeltje.


– Robbie a színpad szélén állt, három-négy méterre tőlem – ecsetelte Krisztina.
– A magasba nyújtottam a könyvet, és mintha kétszer is rám nézett volna. Intett a biztonsági őrnek, hogy kérje el tőlem, viccelődött egy sort, hogy ki olvas ilyeneket, aztán visszadobta. Aztán megint visszakérte, megkérdezte hangosan a nevemet, mondta, mutatkozzak be. Izgulni sem volt időm, tulajdonképpen fel sem fogtam az egészet. A következő számot már úgy konferálta be, hogy nekem, Krisztinának fogja énekelni. Még játszottak két nótát, a rajongók pedig tudták, hogy a Candy című dalnál hív fel valakit. A körülöttem állók már szóltak, készüljek, mert szerintük én leszek a kiválasztott. És tényleg! Leültetett maga mellé, később hosszú ölelés után adott két puszit, táncolt velem. Tíz percig lehettem a színpadon, ahol befújt a parfümjével, azt a pólót azóta sem mostam ki.


Egy vérbeli rajongó nem ismer lehetetlent. Amikor 2006. július 19-én az akkori Népstadionban (ma már Puskás Ferenc nevét viseli a dózerolásra váró aréna) lépett fel Robbie Williams, Krisztina és barátnője már kora reggel letáborozott a létesítmény bejáratánál. A 17 órai kapunyitást csaknem étlen-szomjan böjtölték ki a harmincöt fokos szaharai hőségben. Mindezt azért, hogy a lehető legjobb helyről, testközelből, az első sorból láthassák a brit bálványt.


forrás: www.szon.hu

Szexista pólón akadt ki a Twitter népe


Ön felvenne egy Trófea feliratú pólót? A nők egy része nem, nem véletlenül akadtak ki a neten, amikor a Target online áruház elrukkolt ezzel a termékkel. Szerintük szexista, nyilván. A Twitteren egyesek azt nehezményezték, hogy miért nem található meg a felirat férfi pólókon, mások konkrétan kimondták, hogy egy cég, ami elvileg támogatja a nemek közötti egyenlőséget, nem árulhatna olyan ruhadarabot, amivel fiatal lányok trófeának címkézhetik magukat. 


A Target szóvivője Molly Snyder a Today-nek elmondta, nem állt szándékukban megsérteni a vásárlókat, és minden visszajelzés fontos számukra, arról azonban nem beszélt, hogy kivonják-e a terméket kínálatukból. “A kérdéses póló az eljegyzési és esküvői kollekciónk egyik darabja, ami a női és a plus size részlegen is elérhető. A kollekcióban egyébként “Mrs” és “Menyasszony” feliratú pólók is találhatóak, amiket egyfajta mókának szántunk, és vásárlóinktól nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk ezekről” - állítja Snyder. Egyébként meg a szóvivő szerint hiába hőbörög a nép a Twitteren, a pólóval kapcsolatban nem esett be sok panasz.


forrás: www.divany.hu

Fehér pólót kaptak a Magic Mike-plakátok Ausztráliában


Nagy felháborodás kísérte Ausztráliában, hogy a buszmegállókba kihelyezett Magic Mike plakátok meztelen férfitesteire fehér pólót applikáltak. Egyes hozzászólók szerint ez egyszerűen bűn az emberiség ellen, és felháborító, hogy cenzúráznak egy plakátot.


Több buszmegállóban ugyanis Channing Tatum, Joe Manganiello, Matt Bomer, Adam Rodriguez és Kevin Nash a farmerhez fehér, testhez álló pólóban feszít.

A felháborodás után a Mirror írta meg, hogy a pólós plakátokat speciális papírra nyomták, ami éjjel nem látszik, és sötétben a fiúk félmeztelenek, nappal pedig pólósak.

Egyébként valószínűleg teljesen értelmetlen a pólókkal variálni, a film így is, úgy is szinte csak nőket érdekel, a jegyeladások szerint a filmre 96 százalékban nők vettek jegyet. Channing Tatum szerint a filmben azt mutatják meg, hogy a férfiakat is ugyanúgy lehet tárgyiasítani, ahogyan azt a nőkkel szokták megtenni egy-egy film kapcsán.


forrás: index.hu

.

Egyedi pólóval ünnepli a Zeljeznicar a Fradinak lőtt gólt


A Zeljeznicar mától árusítja azokat a pólókat, amelyek a múlt heti, Ferencváros elleni budapesti 1–0-s győzelmének állítanak emléket.


„Dzenis (Beganovic) meccsvégi gólja híven szimbolizálja az FK Zeljeznicarra jellemző küzdeni tudást, a jelenlegi fiatal csapatot, amelynek vezéregyéniségei a saját utánpótlásunkból kerültek ki, és jelképezi a csapatot kilencven percen át, sőt Budapesten azon túl is megalkuvás nélkül biztató drukkerek hitét, kitartását is. A budapesti gól örök emlék marad a mostani szurkológeneráció számára” – olvasható a klub közleménye. A pólót egyelőre 200 darabos kollekcióban gyártották le, 100-at kékben, 100-at feketében.


forrás: nb1.hu

Trendi pólót sajátkezűleg!


Olyan halálfejes pólót szeretnénk, ami kicsit nőiesebb, szexisebb megjelenésű? Rafinált kivágásokkal teszi láthatóvá a bőrünket? Készítsük el magunk!


A legtöbb boltban kapható halálfejes póló meglehetősen zárt és sokszor fiús is – valami nyitottabbra, szellősebbre, egyben szexisebbre vágynánk? Csak egy kis kézügyesség kell hozzá, no meg alapanyag, és a halálfejes póló saját kezűleg előáll!


Mire van szükségünk? A halálfejes póló készítés első lépése beszerezni egy fekete pólót, amely fenék alá érő hosszúságú és lehetőleg az ujja is háromnegyedes. Ollóval kell dolgoznunk és szükségünk lesz valamire, amivel rajzolhatunk.


Fektessük le a talajra a pólót és tervezzük meg a mintát. Egy fehér krétával vagy bármivel, aminek később nem marad nyoma, de jól látjuk a körvonalakat, rajzoljuk meg a szemek, az orr és a fogak helyét. Lényeges, hogy mindegyik alakzatban maradjon majd egy vagy több anyagcsík, amitől érdekesebb és élethűbb is lesz a halálfejes póló.


A szemeknél egy-egy maradjon, az orrnál kettő, valahogy úgy, ahogy az orrcsont kinéz. A szájnál különösen ügyeljünk rá, hogy hosszában meglegyenek a csíkok, illetve itt keresztben is szükségünk lesz egyre – az alsó és felső fogak összezáródásának vonalában.


Nem lesz nehéz a lyukakat kivágni és meghagyni az anyagcsíkokat, hiszen elég nagy felületen dolgozunk, egy közepes méretű ollóval is jól fogunk boldogulni. Az anyagcsíkok ne legyenek túlságosan vékonyak, mert akkor könnyen elszakadnak majd (főleg mosásnál).


Vigyázzunk, hogy a pólónak valóban csak a hátulját vagdossuk ki, ne szabjunk bele az elejébe is! Így elöl zárt, hátul pedig szexis és mutatós halálfejes pólót fogunk kapni! Indulhat a buli!


forrás: www.napidoktor.hu

Így lehet természetes göndör hajunk egyetlen póló segítségével


Sokan szeretnének csigákba omló göndör hajat, azonban nem árt azzal tisztában lenni, hogy a szépséges tincsek rengeteg odafigyelést igényelnek. Megmutatjuk, hogyan legyen a göndör haj varázslatosan természetes.

A göndör vagy hullámos haj legtöbb esetben hajlamos a kiszáradásra, lelapulásra, vagy a fésüléstől vattává alakulnak át a fürtök. A hullámos haj akkor szép, ha a csigák külön fürtökben omlanak, és egészséges fénylő csillogásuk van.


Az alábbi videóban láthatjuk, hogy a legjobb, ha a megszokott módon mossuk és ápoljuk. Azonban van egy titok, amit jó, ha megtanulunk. A szép tincsek lényege abban rejlik, hogy kondicionálót teszünk a vizes fürtökre, és egy éjszakán át dunsztban tartjuk őket.


Miután felkerült az ápoló a hajunkra, terítsünk ki az ágyra egy már nem használatos pólót, majd óvatosan hajoljunk föléje. Úgy, hogy a haj szépen rá omoljon. Bogozzuk a videón látott módszerrel a pólót a fejünkre, majd hagyjuk rajta egy éjszakán át.


Reggelre csodálatosan, ápolt és természetes esésű lesz a göndör haj.


forrás: www.twice.hu

Megvennéd a 600 forintos pólót akkor is, ha tudod, hogy készült?


Végre egy okos kampány, ami azokra a milliókra gondol, akikre eddig szinte senki.

Mit gondolnak, vajon hányan vannak azok, akiknek két leárazás között, a legolcsóbb darabokat hajszolva, akár csak egy pillanatra is eszébe jutnak azok, akik a ruhákat készítik? Azok a milliók, akik a fejlődő országok egyik ruhagyárában, éhbérért, embertelen körülmények között, olykor 16 órán keresztül mást sem csinálnak, csak ruhákat?


Szerintünk nem sokan.


Épp ezért nagyon fontos az a német kezdeményezés, amire április 24-én, a divatforradalom napján került sor Berlinben. A készítők a 2013-as bangladesi gyáromlásban odaveszett, 1129 munkásnak szerettek volna emléket állítani, amikor az Alexanderplatz közepén elhelyeztek egy kéteurós pólóautomatát.


Azoktól, akiket elcsábított a póló olcsó ára, és bedobták az érmét, és megnézték a megdöbbentő kisfilmet a ruhagyári dolgozók életéről, újra megkérdezték, ragaszkodnak-e a vásárláshoz vagy inkább adományoznának? A kisfilm hatására tízből kilencen lemondtak a pólóról, és felajánlották a pénzt jótékony célra.


forrás: www.hir24.hu

Balcsi Original


"Imádnivaló balatoni kliséket" nyom pólóra az új balatoni ruhamárka, a Balcsi Original. De miért menő a lángos, lehet-e a Balatonnál élni, és lesz-e a Balaton az álmok földje? Hlavaty Tamást, a Balcsi Original egyik kitalálóját kérdeztük.

Újabb balatonos pólók törnek a piacra a DORKO kollekciója után. A Balcsi Original viszont nem csak egy kollekció, hanem egy komplett márka. A webshop már elindult, a pólókat hamarosan a ONE Fashion Store-ban is meg lehet kapni. A márka ötlete a reklámszakma két budapesti zsoldosától, Hlavaty Tamástól (képünkön) és Török Csabától származik, akik közül előbbi válaszolt a We Love Balaton e-mailben feltett kérdéseire.


WLB: A honlapotokon a közhelyes, mégis rajongott Balcsi életérzésből indultok ki: lángos, Balatonra vonatozás, nyári randevú. Hogyan lett ebből egy ruhamárka ötlete? 

Hlavaty Tamás: Lehet, hogy hülyén hangzik, de vannak klisék, amiket imád az ember. Ilyen a meccsnézés a haverokkal, a hétvégi berúgás, és persze ilyen lemenni a Balcsira és végigzongorázni a teljes repertoárt. Az ötlet azonban nem innen pattant ki. Nagyjából egy éve épp az @RC-ra ötleteltünk Török Csabival, a Balcsi Original másik alapítójával. Az egyik poszter ötlet kapcsán jutottunk arra a felismerésre néhány éles kanyar után, hogy a Balatonnak sosem volt saját márkája. Bármilyen merchandise, ami kapható, igazából vállalhatatlan a fiatalok és a turisták számára, miközben iszonyatosan trendi lett a tó: fesztiválok, bel- és külföldi turizmus, stb. Érdemes szétnézni a neten, mekkora a rajongás – az Instagram nem hazudik. Szóval a Balcsi megérdemel egy saját brandet! Ezt tűztük ki az árbocunkra. 


WLB: Kimész az utcára, bemész a kisboltba, biztos, hogy szembejön veled egy pálmafás póló, Hawaii és egyéb egzotikus helyek felirataival. Lehet a Balaton is ilyen lokális, pólón hordott álmaink földje? 

H. T.: Az elérhető, vagy megélhető álmoké. De lehet, hogy ez is túlígérés, az is bőven elég, hogy egy fantasztikus tájegység, remek adottságokkal, gyönyörű helyekkel. Akár benne vagy, akár mellette, vagy fölötte, lenyűgöz. A Balaton alanyi jogon lett cool brand, ugyanúgy, ahogy az utóbbi években Budapest is. Pont ezért hiszünk benne, hogy egy füredi látkép, vagy egy zamárdi hangulatfotó pont olyan jól működik egy szépen megnyomott pólón, mint Los Angeles vagy Hawaii, ami minden szempontból messze van tőlünk, miközben van olyan hely, amihez kötődünk, és amire büszkék lehetünk. Rövidtávú terveink között szerepel is egy ilyen kollekció, de erről picit később.

WLB: Érsekújvárról jössz, Budapesten élsz. Hol és miért vetett partra a Balaton?


H. T.: Sőt, igazából Érsekújvár mellől, egy vágparti kis faluból, szóval én is víz mellett nőttem fel, még ha hamar Magyarországra is eveztem. Csabi szintén határon túli születésű, Nagyváradról származik, szóval sok közös van bennünk, azon kívül is, hogy a reklámügynökségnél, ahol dolgozunk, másfél éve egymás mellett ülünk. A Balaton szeretete is ilyen közös pont. Bár nekem nincsenek gyerekkori emlékeim a Balcsiról, én is hamar a vonzásába kerültem. A barátnőm például balatonaligai, így gyakran leutazom, Csabit pedig szinte csak Füreden lehet megtalálni hétvégénként a nyár folyamán. 

WLB: Északi vagy déli part?


H. T.: Buda vagy Pest? Stones vagy Beatles? Ezek mindig megizzasztanak. A „mindkettő” megúszós válasz, úgyhogy inkább azt mondom: „south coaston” többet lógok, de észak is ugyanúgy közel áll hozzám. Sajna egy csomó településre nem csekkoltam be eddig, úgyhogy egy bringatúrával még tartozom magamnak és meg is ejtem, mielőtt joggal kapnám a taslit valakitől, hogy nem is csavarogtam körbe a tavat. Van egy bringád? Az enyém épp ma jött szét.

WLB: Szerinted a Balaton életérzés inkább a ragacsos olajos lángos a bódébüfében, vagy a menő füredi helyek urbánus hangulata? Mit kell szeretni a Balatonban? 


H. T.: Ha csak az egyik lenne, nyilván az igény is fele ekkora lenne iránta. Pont attól vonzó, hogy mindenki megtalálja azt, ami miatt szereti, sokszor egy partszakaszon vagy strandon belül. A kollekcióinkban is próbáltunk minden Balaton-szeletet (nem, ez nem egy fizetett hirdetés) megmutatni, és úgy csavarni a dolgokon, hogy trendi legyen a végeredmény, akár tipós designról, akár színes mintákról legyen szó. Így a termékek belépőt jelentenek a Balcsi Original klubba, és a tagok pont ahhoz az életérzéshez tartozó darabot vehetik magukra, ami szerintük a legjobban magába foglalja a hely esszenciáját.

WLB: Élnél a Balatonnál, vagy szigorúan csak egy nyári célpont, ami után szeptember 1-től lehet vágyakozni?


H. T.: Ezek nyilván szubjektív és életkor-függő dolgok. Ha pár évtizeddel később kérdezel, azt mondom majd: máshol nem is nagyon tudnám elképzelni a nyugis napokat. Most valahogy úgy vagyok vele: imádok lemenni, és jó visszajönni is, hogy aztán megint legyen mit várni. A mozgásban hiszek. És abban is, hogy szeptemberben, decemberben vagy márciusban ugyanolyan izgalmas hely a Balcsi, még ha a bikinis csajok száma lényegesen csökken is…

WLB: Mi a cél a Balcsi Originallal? Elhozni egy életérzést a budapesti bulinegyed trendi világába, vagy levinni a bulinegyedet a Balatonra?


H. T.: Amikor kitaláltuk ezt az egészet, annyira beleszerettünk, hogy sok más ötlettel ellentétben nem hagytuk a kocsmaasztalon, nem hagytuk, hogy ne legyen belőle semmi. A pozitív visszajelzések is adták alánk a lovat, szóval, ahogy korábban is említettem, szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának a közösségünkhöz, és hogy idővel egy igazi magyar lovebranddé nője ki magát a dolog. A tagságihoz egyedi tervezésű termékeket adunk, de nem csak a fazonokba vittünk bele kreatív megoldásokat, hanem a csomagolásba, körítésbe is, és rengeteg tervünk van a jövőre vonatkozóan. Úgy érezzük, a bulinegyedben is abszolút működik a Balcsi Original, ahogy a víz mellett is - nem kell levinni, szépen keveredik magától ez a két közeg. Jóval közelebb van egymáshoz, mint 100+ kilométer…


forrás: welovebalaton.hu

A White Shirt Day


White Shirt Day (vagy White T-Shirt Day) a General Motorsnál 1936-37-ben lezajlott sztrájknak állít emléket. A sztrájk február 11-én ért véget, és ez a nap lett a munkásöntudat hivatalos napja.
Az a bizonyos sztrájk, sőt, sztrájkhullám a máig létező, UAW (International Union, United Automobile, Aerospace and Agricultural Implement Workers of America) nevű szakszervezet nevéhez kötődik. 1936-ra az autóipari munkások belefáradtak abba, hogy a jelzálog-hitelek törlesztéséért dolgoznak, miközben a gyárakban embertelen munkakörülmények uralkodnak. A szakszervezet is úgy döntött, itt az idő, és november 23-án kezdetét vette a jól szervezett, földrajzilag és szektorálisan is átfogó sztrájkhullám.


Elsőként a Bendix indianai gyárában állt le a munka pár napra – a munkások egyszerűen leültek a földre. Majd jött Detroit, ahol egy acélmegmunkáló üzemben szakadt meg nyolc napra a munka, a Chrysler és a Ford üzemei nem kaptak tőlük alkatrészeket. Ezután a Fordnál kezdett elmérgesedni a helyzet, a gyárakba nem engedték be a sztrájkszervezőket és azonnal kirúgták, aki le merészelt ülni.


A munkások nem adták fel, január végére 125 ezer munkás ötven GM-gyárat állított le Amerika-szerte. Bár az UAW által szervezett sztrájkok még sokáig elhúzódtak, más gyártók üzemeire is átterjedtek, a michigeni Flint városában lévő GM-gyár ülősztrájkjának vége, 1937. február 11-e az a nap, amit azóta is ünnepnapként jegyez a nemzetközi munkásmozgalom. Ebben a gyárban egy testvérpár alaptalan kirúgása volt az utolsó csepp a pohárban, emiatt indult el a 44 napig tartó ülősztrájk. Ami csak nevében volt ülősztrájk, valójában elég keveset ültek közben a munkások. Volt, hogy a gyártulajdonosok segítségére érkező rendőrökkel harcoltak locsolócsövekkel és autóalkatrészekkel, volt, hogy a Nemzeti Gárda géppuskái mögé húzódtak a rendőrség fegyverei elől – szerencsére tűzharc nem alakult ki a felek között. A sztrájk szövetségi leverésére is készültek tervek, de Roosevelt elnök végül úgy döntött, nem avatkozik be a szövetségi állam az ügybe. A sztrájk végül megegyezéssel végződött a munkások és a gyárosok között, az autóipari szakszervezet pedig 30 ezerről félmillióra növelte tagjai számát az év végére.


Az UAW  ajánlása szerint a Flint-sztrájk lezárásának évfordulóján a melósok menjenek egyszerű fehér ingben vagy pólóban, blúzban dolgozni, és vigyázzanak, hogy ez az ing ne legyen piszkosabb a műszak végére, mint a főnöküké. Az is fontos, hogy ezen a napon a munkások minden biztonsági és munkaügyi szabályt tartsanak és tartassanak be.


forrás: 444.hu

24-féleképpen hordható póló


Április 29-én hivatalosan is piaci forgalomba kerül a Kickstarter jelenlegi legnépszerűbb projectje, a 24 féleképpen hordható felső, ami az izraeli székhelyű tervező, Tamara Salem a fejéből pattant ki még tavaly nyáron. Salem és üzlettársa, Barak Kirschner miután legyártottak néhány prototípust és túl voltak a fáradalmas szabadalmi bejegyeztetésen az Egyesült Államokban, úgy döntöttek, hogy Kickstarteren kalapozzák össze a Morf névre keresztelt márka beindításához szükséges 25.000 dollárt (kb.7 millió forint), aminek húsz százalékát már a feltöltés utáni első 48 órában összedobták nekik a támogatók.

„Szinte véletlenül jött az ötlet. Egy barátom születésnapjára szerettem volna varrni egy felsőt és volt egy tétova gondolatom arról, hogy egy többrétegű felsőt csinálok fekete előlappal és fehér hátlappal. De csak mikor már valóban a kezemben tartottam a pólót, akkor jöttem rá, hogy milyen sokféle lehetőség is rejlik ebben. Hiszek benne, hogy a divat mindig a változásról szól és arra buzdít minket, hogy újra feltaláljuk magunkat. A Morf nemcsak egy felső, ez egyfajta hozzáállás" – mondta a huffingtonpost.com riporterének a designer, aki szerényen elegánsnak, praktikusnak és játékosnak nevezte az általa készített ruhadarabot.

A poli-pamut keverékanyagból készült kifordítható darab egyik érdekessége, hogy ezt a sok variációt úgy oldotta meg a tervező, hogy semmilyen bonyolult kapcsot, tépőzárat, gombot vagy cipzárt nem használt a készítés során. A márka már tervezi egy sportkollekció valamint egy férfi- és egy gyerekkollekció piacra dobását is, de jelenleg még csak az első ezer darab pólón készülnek túladni,  80 dollár (kb.22.520 forint) per darab áron. Mi nem igazán vagyunk elájulva a farmerrel és szoknyával, illetve lapostalpú cipővel és magassarkúval is könnyen kombinálható darabtól, de döntse el ön, hogy mit gondol az időnként valóban hasznos ötletről. Menőnek találja, hogy akár többször is felveheti ugyanazt anélkül, hogy mások gyanút fognának, vagy inkább cikinek és unalmasnak találja az egyszerű szabású pólót?

forrás: divany.hu

Kattints id a szöveg módosításához.

Betiltották a pólókat, amikre Kurt Cobain búcsúlevelét nyomták


Az Etsy.com oldalon valamiért jó ötletnek tartották olyan pólók árusítását, amikre Kurt Cobain búcsúlevelét nyomták rá díszítésként. Az ötlet sokakat meglepett, mások pedig egyenesen felháborodtak - sok rajongó a Redditen gyűlt össze, hogy kifejezzék ellenérzéseiket a dologgal kapcsolatban. Egyikük azt írta, hogy ez a dolog nemcsak undorító, hanem a divatipar erkölcsösségét is megkérdőjelezi. Szerinte nagyon gáz, hogy az emberek mire képesek csak azért, hogy növeljék valamicskével a bevételüket. A weboldal illetékesei nem sokkal később intézkedtek az ügyben: már nem lehet tőlük rendelni ilyen pólókat, sőt, az eBay-ről sem, az ott felbukkant példányokat is eltávolították az árukínálatból.


Az 1994. április 5-én elhunyt világsztár halála egyébként azóta is megosztja az embereket. Egyesek szerint öngyilkosság volt, mások kételkednek ebben. De persze van, aki így is, úgy is beszerzi magának a pólót, és hordja is. Szíve joga, de nekünk nem szerepel a kívánságlistánkon...


forrás: www.offline.hu

Egyetlen dologgal felfrissítheted a nyári ruhatárad 2015-ben Így viseld a statement nyakláncot! Hihetetlenül egyszerű módszer.  (Bugya Brigi írása)


" Idén nyáron egyszerűbb lesz felfrissítened megjelenésedet, mint gondolnád. Rengeteg egymással párhuzamosan futó trend van, amelyek között kedvedre válogathatsz, kissé újravariálva meglévő ruháidat. Az összkép megújításában pedig egy csodás kiegészítő, a statement nyaklánc lesz segítségedre.


Ezek az úgynevezett statement nyakláncok - azaz stílusmeghatározó nyakláncok - bámulatosan feldobják megjelenésedet, legyen akár lezser, akár elegáns az alkalom, ahová éppen készülsz.

Ha megtetszettek a képen látható nyakékek, akkor nézz körül a FeminaShop kínálatában, ahol összegyűjtöttük a legszebb darabokat!

Statement nyakláncok: az elegáns nő kiegészítője

Esküvők, kerti partik, nyári vacsorák és randik - mind olyan alkalmak, amelyeken egy nő szeret elegánsan megjelenni. De mielőtt azon keseregnél, hogy nincs egy új nyári ruhád se, és legalább négy-öt darabra lenne szükséged, hogy idén is csinosnak érezhesd magad a különböző alkalmakon, nézd meg ihletadó fotóinkat! Egy mesésen szép és méretes, köves nyaklánccal máris újjá fog születni bármelyik meglévő ruhácskád.

Ezért javasoljuk, inkább nyakláncfronton nézz körül, ha kímélni szeretnéd a pénztárcádat, de a megújult külsőről sem szeretnél lemondani. Még a minimalista trend egyszerű szabásvonalait és színvilágát is azonnal felpezsdíti egy köves nyakék. A FeminaShopban rengeteg, válogatott statement nyakláncot találsz, nézd meg most kínálatunkat!


Ha pedig még egy-két új fonási, kontykészítési módszert is kinézel magadnak, teljes nyugalommal vonulhatsz fel a rokonok és barátok esküvőjének násznépe előtt.

Statement nyaklánok a laza hétköznapokban

A nyár persze nemcsak esküvőkről és nyaralásról szól, ilyenkor is vannak munkahelyi megbeszélések. De hogy a nagy melegben egyszerre öltözhess kényelmesen, lazán, úgy, hogy közben ne úgy nézz ki, mint aki csak a zöldségeshez akart leszaladni, használd hétköznapokon is a bűvös kiegészítőt, a statement nyakláncokat.Egy egyszerű pamutpólót is nőiessé, stílusossá tesz egy csillogó nyaklánc, különösen akkor, ha egy magas sarkú szandállal is emeled megjelenésedet.


Ahogy egy teljesen egyszerű és egyszínű pamutruhát is elképesztően átváltoztat szuperdivatos öltözetté egy kövekkel gazdagon kirakott nyaklánc."


forrás: Femina.hu

Egy igazán profi cikk a D&G kollekciójáról, Szabó Adrienn tollából. Olvassátok!


" Azon szerencsések közé sorolhatjuk magunkat, akik idén is betekintést nyertek a D&G páratlan világába. A vidám, fiatalos, friss, üde színek és formák elhoznak nekünk egy kis szeletet egy földi paradicsomból. A virágos minták, a tavaszi pezsdítő színek és a pasztelles lágyabb árnyalatok gyönyörködtetik idén tavasszal a szemünket. De, akkor most valósággal kezdődjön ez a gyönyörködtetés, ne csak beszéljünk róla, íme a kollekció!


FÉRFI KOLLEKCIÓ


A férfiakkal kezdeném, hogy beindítsam a kis nyíló virágainkat – a hölgyeket – egy tökéletes, páros trendtúrára ebben a tavaszi kertben.


Elsőnek vegyük az elegánsabb formát, majd szépen lassan lelazulunk. Alapdarabnak számít a fehér ing, melyen a fekete gombok tökéletes kontrasztot alakítanak ki, ezzel növelve az eleganciát és a finom úrias megjelenést. A rövid ujjú ingeket pedig, v kivágású rövid ujjú kardigánokkal kombinálták. Színvilágát tekintve finom, pasztelles árnyalatok jellemzik ezt a családot. Az orgonalila, a halványkék a legdominánsabb. Az ingeken a kar vonalát több esetben kiemelték csíkozással, valamint a gombsort és a nyakrészt is ilyen módon díszítették. Tovább színesítették a kollekciót pár olyan darabbal melynek gallérja és mandzsettája fehér, így azok egy sokkal fiatalosabb de mégis komoly formát öltöttek. A mellényeket idén sem vetették el, továbbra is a zakó alá befér egy mellény. Aki pedig még az ing-mellény-zakó trióban is fázna, annak egy beige színű ballonkabát segíthet a baján. Persze a gallért tessék felhajtani, és ha szakad az eső, fúj a szél és mindenütt szürke felhők vannak is a D&G napszemüveg is kell a tökéletes megjelenés eléréséhez!


Jó, most már térjünk át a hétköznapi darabokra, irány a nyár. Az éjszakai kocsikázások, a séták a szmognevelte fás parkokban és a tengerparti vad focizások a homokban. Egy finom átmenetet képez pár darab az elegáns és az utcai viselet darabjai közt. Az ingeket vékony nyakkendőkkel és bőrdzsekikkel tették sportosabbá. Talán nem fog senki megkövezni, ha rámondom, hogy a smart stílust követik ezek az összeállítások. Ez után jönnek a printes pólók, amelyek legnagyobb meglepetésemre férfiakat mintáznak. A tavalyi páratlan modellek után ez elég érdekesen hat, de nem mondtam, hogy nem jó. De vissza a lényeghez! Az elmúlt 10 évben rendszeresen visszaköszön több luxusmárkánál a póló-ing páros, de nem a megszokott formában – ing alá póló – hanem a pólóra vesznek kerek nyakú inget. Ebben a kollekciós családban főleg a fekete és fehér alapszínekkel találkozhatunk, amit néha feldobnak egy kis olajzölddel. A farmereket koptatásokkal, szaggatásokkal és foltozásokkal vadították meg.


Jön egy kis szín, élet, vidámság, üdeség! Almazöld, a már említett orgonalila és a halvénykék játsszák a főszerepet. Legyen az nadrág, vagy ing a lényeg, hogy színes legyen, persze a megszokott fehér és a farmer színek is megmaradtak. A nadrágokat hosszú és capri fazonban kínálják, mind a két esetben az alja fel van hajtva a daraboknak. A visszahajtás színe pedig tovább fokozva a játékot a színekkel, enyhén eltér a nadrág alapszínétől. A legnagyobb kontraszt a kék nadrágnál van, melynek a felhajtása fehér színű. A nyárias feelingen az anyagokon túl a viselési mód dobott; az ingek lightosan kigombolva, a nadrágba betűrve, egy carshoeval vagy egy vászoncipővel tökéletes összeállítást kapunk.


Most kicsit beszürkülünk, de nem leszünk sima mezei egerek, még csak véletlen sem, ugyanis a színvilágra utaltam, nem a túlzott egyszerűségre és a konzervativizmusra. A halvány szürkétől kezdve az erős grafitos árnyalatig minden megtalálható, kis világosságot csempészve a képbe a fehérrel. Ilyen dara például a fehér, nagy zsebes nadrág is; ha már a nadrágoknál tartunk, itt is jellemző a visszahajtás, mely ez esetben csíkozott. A vagány, sportosabb darabokat zipzározások díszítik. A koszos-szürke árnyalatú darabokat ajánlom azoknak a férfiaknak, akik még egy túra során is jól akarnak kinézi, de véletlen se tudnak vigyázni a ruhájukra.


Ha már a túránál és a terepnél járok, itt hoznám fel a nagyvárosi D&G katonákat. A nagydumások kollekciója, hogy éppen az erdőben kommandóztál, vagy a sivatagon át jöttél egy kis kerülővel és késtél a randiról, én rád bízom, egy biztos minden darabról árad a kemény bevetésről érkezett férfi hatása. Ahogy a Destiny’s Child három dívája, úgy minden nő keresi a saját katonáját, a tavaszi kollekcióban mászkáló férfiakban pedig meg is találhatja akár. A batikolt hatású és nap-fakította darabok zöldes, khakis, barnás színvilága teljesen ebbe a világba illik bele. A kötött darabokat sem tervezték basicre, belevittek pár csavart formát, ezekre a darabokra főleg a v nyakmegoldás jellemző.


A levélmintás ingek nálam minden nyáron nyernek. A dresscode egy kellemes belvárosi sétához: egy levél vagy virágmintás laza ing – persze csak és kizárólag D&G – egy fehér vászonnadrág, egy cipő vagy papucs, napszemüveg. A recept adott a sikerhez, már csak rajtatok múlik. A virág és levélminták mellett megjelenik a férfi kollekcióban a csíkozás, melyet inkább díszítésként alkalmaznak, de nagyon feldobja a nadrágokat, ingeket.


A sport kollekció pólóin a print fő témája a vadállatok. A fehér tigris és a zebra így került a középpontba. A grafikai munkáról nekem leginkább a hatalmas falra függeszthető kínai legyezők jutnak eszembe, ahogy az állatok körül az alapot megfűszerezték pár élénk színnel. Némelyik darab olyan hatást kelt, mintha rosszul teregettük volna ki és a nap megszívta volna, de még így is tökéletesek. Ami elsőre szemet szúrt a képen, az a kilógó zokni volt minden esetben, de ha ez a divat, akkor félre a bokazoknival, mindenki mutassa meg a hófehér sportzokniját, főleg, ha D&G. A nacikat buggyosították pár húzással, gumírozással, nehogy már egyszerű alap darabokban sportoljanak a márka kedvelői. A kapucnit idén is támogatták minden mennyiségben, csak úgy mint a finomabb, elegáns anyagokat. A fényes fekete és szürke anyagok így kerültek képbe.


Most, hogy kiöltözködtük magunkat és így a végére a sport is meg volt, pihenhettek őszig, amikor is jövök a friss kollekcióval!"


forrás: www.trendmagazin.hu

Egy kultikussá vált használt-piacról szóló cikket találtam.  A tapolcai piac, mai napig működik, és vonz sok-sok embert, az ország minden tájáról. Köszönet a cikkért a www.ilovebalaton.hu-nak, és Krisztának!


" Sokkot kapsz, aztán rákattansz – tapolcai használtcikk-piac

Ez nem a szó szoros értelemben vett látványosság, de hozzátartozik a Balaton-felvidék kevésbé ismert arcához. Készülj fel, mert ez kultúrsokk a javából.

Először is legyen rajtad kényelmes cipő, mert sokat fogsz állni és hajolgatni – itt ugyanis az áru nagy része a földre terített ponyvákon hever, és neked kell megtalálni a kincseket. Próbafülke és tükör nincs, ezért nem árt, ha tudod, milyen méretet hordasz a street fashion márkáknál. És végül: alkudj! Tapasztalataink szerint az esetek legnagyobb részében lehet tárgyalni az árról.

Ha felkészültél, legyél ott legkésőbb 8-kor, mert a legjobb dolgokat hamar elkapkodják a gyakorlott turizók, 11-kor pedig már elkezdenek pakolni az árusok. (Ilyenkor lehet amúgy a legjobb üzleteket kötni).

Most hirtelen nem tudunk olyat mondani, amit ezen a piacon nem találsz meg. A régiségek, könyvek, műszaki cikkek, bútorok, biciklik, dísztárgyak, játékok mellett van wc csésze, edénykészlet, beépíthető ablak, és még használt szexuális segédeszközöket is láttunk nem túl diszkréten tárolva, egy nyitott tetejű kartondobozban.

A kínálat több mint felét a ruhák és a cipők teszik ki. Itt tényleg mindent megkapsz, legyél divatőrült, hippi, hipszter vagy vintage-rajongó: bőrnadrágra, férfi hálóingre vagy indiai tunikára utazni egyaránt esélyes vállalkozás. Bevásárolhatsz a jövő évi farsangra és a csúnyapulcsi-napra, de ha veszed a fáradságot, és feltúrod a kupacokat, találhatsz luxusmárkákat, technikai túraruházatot és elegáns, minőségi cuccokat is. A szezonalitás itt nem tényező, nyár közepén is van bunda, sídzseki és hótaposó.

Az árak 200 forinttól indulnak (pólók, ingek), nadrágot kb. 500-1000 forintért, cipőt minőségtől és márkától függően 1000-2500 forintért vihetsz haza. Ha rákattansz valamire, először is meg kell keresned meg az árust. Próbálj meg pókerarccal alkudni, sőt, ha drámai akarsz lenni, még azt is eljátszhatod, hogy igazából nem is kell. Ilyenkor elképzelhető, hogy az árus végül enged az árból. Vagy nem.

Mi a piac 25%-ának végigtúrása után ezeket szereztük (egy alkalommal lehetetlen az egészet alaposan végignézni):

Velúr cipő – 500 Ft
póló (Converse) – 300 Ft
trikó (C&A). 200 Ft
Fekete tunika – 200 Ft
sportszandál (Teva): 1500 Ft

A helyiek közül sokan innen szerzik be a ruhatáruk és a lakberendezési tárgyaik jelentős részét, a bolti árak tizedéért. Ez szerintük egyáltalán nem ciki és nem anyagi helyzet függvénye, a kincsvadászat pl. kitűnő anya-lánya program. Sokszor nem is vesznek semmit, csak kijönnek körülnézni meg jókat röhögni a felhozatalon. Egy 15 éves ruhadarab például gyakran jobb minőségű, mint a plázákban és a kínai üzletekben kapható tömegcikkeké.


Infrastruktúra – parkoló, wc és büfé – van, de a piacnak csak egy része fedett, ezért legyen nálad szalmakalap.

És ha ez még mindig nem volt elég, nézd meg a közelben található kisebb piacot is. Ehhez át kell sétálnod egy patak felett. Ha itt visszaindulsz a város irányába, a mesés Malom-tóhoz érkezel.


Használtcikk-piac
Tapolca
Nyitva: kedd, csütörtök és péntek, kb. 7-12h.

Eső esetén zárva!"

Egy igazán jó kis csemege a böngészőknek! Egy amerikai oldal megmutatta, az 50 legviccesebb, vagy egyszerűen, legidiótább pólót, amit valaha emberek hordtak. Vannak köztük egészen elképesztőek is! (alul megmutatunk néhányat, hátulról visszafelé)


Ahogy a tél eltűnik, és tavasz lesz , több millió nyári ruhás doboz nyílik ki világszerte. Kicsomagoljuk a rövidnadrágot, a baseball sapkát , és ami a legfontosabb, vicces pólókat . Mindannyiunknak van legalább egy vicces feliratú pólója , sok átlag amerikainak úgy tűnik, hogy a saját szó, kicsit mást jelent. Itt van az 50 legjobb. Néhány vicces , mert tényleg vicces , néhány vicces , mert klasszikus , és számos vicces egyszerűen azért, mert valaki viseli őket . Nyilvánosan. Gyermekek és idősek előtt. Élvezzük hát őket!50. B@szd meg te kib@szott B@sz@dék

Talán a legagresszívabb póló, amivel valaha találkozhat az ember, ez összegzi legjobban, a hozzáállását minden középiskolásnak az országban. Tragikus, hogy a legtöbb középiskolás nem viselheti a mottóját.

 
49. Hallgass Ghostface-t

Amikor zenét kell ajánlani valakinek egy pólón, akkor a legjobb, ha közvetlen. Ez a póló inkább javasol, mint inkább parancsol. 


48. Jézus a haverom

Úgy tűnhet, elcsépelt, mint a fene, de egy percre ez a póló mindenütt jelen volt. Jézus volt a legmenőbb haver: kemény volt a kísérete, üldözték a hatóságok, és kivégezték, mint egy ősi Tupac-ot.


47. Támogatom a szingli Anyukákat

Egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a sztriptíz klubban, mindenki tudja, hogy tisztában vagy a többiek próbálkozásaival, ami rendkívül vicces. Majd miután mind nevettetek, lehet hogy még egy pillanatra el is felejtitek, hogy fizetni kell azért, hogy meztelen nőket nézegettek!


46. A gyűlölködők, gyűlölni fognak

Statler és Waldorf (Muppet Show) voltak az eredeti gyűlölködők, a világnak csak meg kellett várnia, hogy a frázisaik megfeleljenek a személyiségüknek.


45. Mi nem szórakozunk veled zeneileg

Ennek a szövegnek különleges helye van a Complex magazin szívében. Kid Cudi mondta ezt, Wale-ről, egy Complex címlapsztoriban, Cooler Collective egy pólóra is tette. A "beef"-et azóta elfelejtették, de a szlogen él.

44. Crack Kills

Crack kokain megtizedelte a nemzetet belvárosokban a '80 -as években, így természetesen ez egy tökéletes magas labda, egy  segges poénra. Ebben az esetben ez Bart Simpsont zúzott halálra egy kövér ember segge, ami szintén egy borzalmas módja a halálnak. (crack=repedés)


 43. Egy Tequila, két Tequila, három Tequila, Padló

Ez a fajta az, amelyik azt mondja: "Azért vagyok itt, hogy bulizzak! Továbbá, nem vagyok túl jó a party-arc, ezért valakinek ki kell tisztítania ezt a pólót később." Köszönjük, George Carlin a szlogen.


42. FBI: Női Test Ellenőr (FBI: Female Body Inspector)

Bár minden rendes férfi egy női test ellenőr valamilyen mértékben, csak a legszemtelenebb férfi viseli kényelmesen, ezt a szlogent, egy pólón. 


41. Rossz zsaru, nincs fánk!

Ez a póló biztosan szemet szúr a zsaruknak, aki elővárosi tudja, hogy nem féltek gördeszkázni, aminek a zsaruk nem nagyon örülnek. ACAB!


forrás és képek: www.complex.com

Scott Ian mesél nekünk!


Az Anthrax-as Scott Ian volt talán az első fél-híres fehér fickó nem a rap világából, aki Public Enemy pólóban feszített. Ez akkor volt, amikor még volt haja. Ha veszel, egy bármilyen elsőrendű posztert Scott Ian-ről, az említett pólóban, az említett hajjal az eBay-en, 99,9%-ban pozitív visszajelzést fogsz kapni, a minősítése során.

A thrash metál gitáros rap zene rajongó lett, a Run-DMC első lemeze által, ami az "It’s Like That/Sucker MCs" névre hallgat. Amikor pár barátjának munkája lett, a Def Jam lemezcégnél az 1980-as évek közepén, elkezdett mászkálni a kiadó irodájában a Lower East Side-on. Itt hallotta először a Public Enemy számát, a "Miuzi Weights a Ton". " Azonnal a kedvenc zenekarom lett," mondja Ian. " A rapperek hangjai számomra olyanok voltak, mint a gitár hangjai a metál bandáknál. Chuck D volt az Eddie Van Halen a rapben. Számomra ez volt a legjobb. Ő volt a legnagyobb hang, amit valaha hallottam."


Vagy, ahogy Ian írja a Public Enemy zenéjéről, a  nemrég megjelent önéletrajzában (Én vagyok a férfi),  " Olyan volt, mint amikor első alkalommal hallottam,a " Rock and Roll All Nite, "-ot, az első Iron Maiden albumról, vagy a Metallica-tól, a "No Life 'Til Leather"-t. Arra késztetett, hogy lerohanjak a kibaszott utcára, és olyan keményen arcon vágjam az embereket, ahogy csak tudom! "


Ian a Public Enemy pólót színpadi pólónak hordta több évig, akkor is, ha néhány ember a közönségből valószínűleg tudta, ki is volt az a rap banda. "Határozott hangot ütött meg," mondja. "Rajtam az a póló, egy üzenetet hordozott, akkor is, ha az emberek csak a két szó szimpla jelentését látták benne. Amit mi csináltunk, zenekarként az Anthrax-ben veszélyes volt, és most is az."


A két banda végül is barát lett, és összeállt  egy híres szám erejéig, ami megjelent mindkét együttes lemezén: a  "Bring The Noise", amely az Anthrax Attack of the Killer B és a Public Enemy Apokalipszisében 91 ... The Enemy Strikes Back voltak. (Az én vagyok a férfi írásban, Ian elmondja, hogy - annak ellenére, hogy mindenki mást beszél - újra kellett venni, és finomítani  Chuck D és Flavor Flav eredeti ének hangját, ahelyett, hogy újra csinálták volna velük.) Az Anthrax és a Public Enemy turnézott Észak-Amerikában, valamint 1991-ben a Primus and Young Black Teenagers megnyitóján. Valószínűleg volt néhány beteges "póló-koptató" azokon a bulikon.


forrás: www.hirespolok.blog.hu

Hú, de gáz!


Ha kínos férfiruhákról van szó, mindig azonnal a beugrik a zokni és a szandál párosa, a lyukacsos atléta, a fejtetőre illesztett kis paróka (pepi), hasitasi, makkos cipő, etc. Ezekkel keveredik fejünkben a felhajtott pólógallér, a hatalmas fém övcsat és a skinny farmer. Ez utóbbiakat azonban egész más korú és gazdasági helyzetű férfiakon látni, mint előbbi ízlésromboló kiegészítőket.


A divatkövető férfiakat gyakran bélyegzik metroszexuálisnak (nagyvárosban élő, többnyire egyedülálló férfi, aki sokat költ kozmetikumokra, fodrászra, divatra és sokat törődik külsejével) vagy melegnek, pedig egyszerűen csak adnak magukra: talán kicsit sokat, talán túlzásokba is esnek, de ők csak a trendeket akarják követni. Az igényes (de legalábbis trendinek számító) fiatal férfiak rekvizitei közül önök szerint melyiket kéne a lehető leggyorsabban elfelejteni? A több kilós övcsat vagy a vasalt haj kínosabb? Szavazzon!


Felhajtott gallér


A felhajtott gallér komoly múltra tekint vissza: A XX. század előtt például minden gallér álló volt, a tömegtermelés beköszöntével hajtották csak le őket. A tenisztrikók divatba jöttével – hála René Lacoste-nak – megint égnek meredtek a gallérok: a teniszcsillagok – és Elvis – majmolása vezetett az utcán is magas gallérral hordott piké pólók divatjához, ami évtizedek óta nem múlik, – hiába emlegetik sokan tahóságként – és addig nem is fog, amíg menőnek számít napsütötte golfpályáról, vitorlásról, teniszpartiból a városba érkezni. Mostanság már jelzőként is megállja a helyét, jobban mondva inkább szitokszóként… A Balaton Sound és a Hajógyári sziget buliközönsége állítólag mindig felcsapja nagy márkajelzéssel ellátott piképólója gallérját."


forrás: www.velvet.hu

Shock-oló hírek a zeneiparból! 

Köszönet érte a Shockmagazinnak!


A Hammerfall tavalyi albuma, a (r)Evolution igen szép siker mindenfelé, ám Oscar Dronjak szerint ez senkit se tévesszen meg: még egy olyan jól bejáratott név is rendkívül nehezen boldogul manapság, mint ők. A gitáros részletesen beszélt egy interjúban arról, miért tűnik szinte kilátástalannak manapság a helyzet a zeneiparban.

„Amikor kihoztuk az első lemezünket, és bearanyozódott odahaza, az ilyesmi még tényleg nagy szám volt", mondta Oscar a Hammerfall egyik aktuális olasz bulija előtt a Heavyworldsnek. „Ma már viszont semmit sem jelent, hiszen folyamatosan csökkentik az ehhez szükséges eladási példányszámokat, vagyis gyakorlatilag nem számít... Vagyis még ha aranylemezt is kapsz, akkor is sokkal kevesebben vásárolták meg az albumodat. És eközben a Spotifynak meg a letöltögetősdinek köszönhetően sosem tudhatod, valójában hányan hallgatják a lemezt. A Spotify svéd cég, szóval tényleg nagyon elterjedt odahaza, de a világ többi részén is egyre többen használják."

Dronjak szerint még a Hammerfall fénykorának tekinthető ezredfordulós időszakban is sokkal könnyebben lehetett boldogulni, mint manapság. „A '80-as években majdnem végtelenül nagy volt az a bizonyos torta. Mire mi a '90-es években elkezdtük a zenekart, már összement kisebbre, éppen emiatt hagytak fel a zenészek a korábbi baromságokkal: azzal, hogy első osztályon repülnek, drága autókat vásárolnak, meg szétzúzzák a hotelszobákat mindenfelé. Akkor már senkinek sem állt a rendelkezésére végtelen mennyiségű pénz. Ez a bizonyos torta ma már a 2000-es évek elejéhez képest is sokkal kisebb – ma már gyakorlatilag senkinek sem jut belőle. Annak idején az ember számíthatott a valódi eladásokból származó bevételekre. Oké, sosem tudhattad előre, mennyi lemezed fogy majd, de legalább valami halvány elképzeléssel rendelkeztél róla. Most lövésed sincs róla, mert ami mondjuk a Spotify után befolyik, az például nevetségesen alacsony összeg. Viszont közben a turnéköltségek semmit sem csökkentek, tíz éve is ugyanannyiba került nekiindulni, mint manapság, vagy talán ma még drágább is ez az egész, miközben a máshonnan érkező bevételek lezuhantak. Ez a probléma lényege. Fogalmam sincs, hogyan lesz képes túlélni a zeneipar, akár már éves távlatokban nézve is. És lehet, hogy a legrosszabb forgatókönyv valósul majd meg. Majd maradnak az olyan rágógumizenék, amikben semmi lélek nincsen, mert ezeket lehet a legolcsóbban előállítani. A szenvedély el fog tűnni..."

A Hammerfall gitárosa szerint az állandóan emlegetett merch-bevételek sem olyan biztosak, mint amennyire sokan szeretik ezt hangsúlyozni, és nagyban eltérnek az egyes országok szabályai is. „Fogalmam sincs, mit hoz a jövő, mert tényleg baromi nehéz túlélni a zenekaroknak abból a kevés pénzből, amihez manapság hozzájutnak. És nem könnyíti meg a helyzetet, amikor például itt, Olaszországban olyan kibaszott magasak a kapcsolódó adóterhek, hogy meg kell emelnünk a pólóárainkat, hogy legalább a költségeink egy töredékét visszanyerjük. Ennek pedig természetesen a rajongók zsebe látja kárát... Fogalmam sincs, hogy a szervező, a koncerthelyszín, vagy nem tudom, ki a faszom teszi el a lóvét, de valaki majdnem a merch-bevételünk 40 százalékát elviszi csak azért, hogy egyáltalán árulhassuk a cuccainkat a bulin. Ez egyszerűen minden tekintetben rossz, főleg, amikor ennyire kicsi a torta. Olyannyira tarthatatlan ez az állapot, hogy most konkrétan azt sem tudom, egyáltalán koncertezünk-e még valaha Olaszországban. Nem csak emiatt, mert ott volt közben a rengeteg adminisztrációs szarakodás is, de részben ezért is... A rajongók nagyszerűek, imádok itt játszani, de nem szeretném, hogy közben leraboljanak. Minden országban van ilyen díj, amivel nincs bajom, de hogy majdnem a bevételünk felét elvigyék? Nem, ez nem oké, ez egyszerűen nem korrekt. És az ilyesmik miatt egyszerűen nem megyünk többet bizonyos országokba, ahol ilyenek a szabályok, és Olaszország egy ezen államok közül. Bocsánat, de ez a helyzet, és az embereknek joguk van tudni erről. Mert miközben nekik az jár a fejükben, milyen drága a pólónk, én azt mondom, hogy igen, tényleg az, de nem a mi hibánkból. Legalább azt a lóvét vissza kell nyernünk az eladásokból, amit mi fizettünk az előállításukért... Egyszerűen szükség van egy bizonyos merch-bevételre ahhoz, hogy meg tudjunk élni a zenélésből, pontosabban, hogy túl tudjunk élni belőle."


forrás: www.shockmagazin.hu

Zenekarok és pólóik


Nem írok semmit magamra." Vagy csak felveszel egy zenekaros pólót és szinte mindent elmondtál magadról. Bár ma már korántsem ilyen egyértelmű a helyzet, hiszen amióta az elektró-zenészek metálos t-shirtökben feszítenek, vagy indie-s hipszterek New Kids On The Block-pólókban, a menőségi faktor átalakította az identitásit. Sőt, a kérdésre ma már kifejezetten a divatipar válaszol, a nagy ruhacégek egymást figyelve dobják piacra a korszakokon átívelő klasszikus zenekari fotók, pólógrafikák, logók variációit. Divat és zene fókusztémánk újabb állomása a zenekaros pólók világa.


A divat és zeneipar – az utóbbi jelenleg is tartó átalakulása miatt – szorosabbra fűzte kapcsolatát, vagy éppen az előbbi sok esetben egyszerűen csak megpróbálja lefölözni azt a hasznot, amit a zenekaripóló-iparág már évtizedek óta termel. Ennek hatására válik értelmét vesztetté egy Joy Divison-borítógrafika, vagy kerül be tinilányok ruhatáraiba David Bowie és Patti Smith arcképe, akikről sokuk valószínűleg még nem is hallott. A zenekarok tömegével a hetvenes években döbbentek rá, hogy a koncerteken árusított exkluzív turnépólók nagyon szép kiegészítést jelentek a lemez- és koncertbevételek mellé. Gyorsan sztenderddé lett az előadói póló, ma már minden kezdő zenekar előbb ad ki ruhadarabot, mint lemezt, és a bevételi oldalon is hangsúlyos az ezekből származó tétel. És persze az továbbra is nagyon számít, hogy kinek a pólóját vesszük fel egy buliban. Még ha csak iróniából is, kifordítottan.


Elvis Presley – Heartbreak Hotel

Az első ismert előadói póló 1956-ból származik, naná, hogy Elvis menedzsere találta ki. A pólóból legutóbb felbukkant példány 7000 dollárért cserélt gazdát.


Grateful Dead

A hetvenes években terjedt el tömegével a pólóárusítás, elsősorban a rockerek körében, a Grateful Dead volt az egyik nagy úttörő, a hippilányok és -fiúk kettesével, hármasával vették a batikolt rövidujjúakat.


Rolling Stones

A logóként funkcionáló zenekarnév mellett a tényleges logó vált a másik legnépszerűbb grafikai elemmé.


Misfits – Skull

A misztikum mindig jó, ha egy talányos képen kívül nem szerepel más információ, akkor ráadásul megmarad a beavatottság-érzet is. A Misfits koponyás pólóját később többen is kisajátították.


Metallica – Kill 'Em All

A metál és a keményzenék világában talán mindennél fontosabb üzenetet közvetít egy tini a pólójával. De ma már bárki vesz fel éllovas-metálpolót (azért nem mindegy, milyent), az menő lesz.


Madonna

Madonna már a nyolcvanas években divatikonná lett, a zenészpólók trendjét pedig egészalakos, a ruhaanyag teljes felületét kihasználó fotós darabjaival birizgálta meg – ez a módi most újra nagyon fut.


Rihanna – Nirvana

Szimbólumok, kezdőbetűk, részleges jelzések, logók, brandek ironikus rekontextualizálása, kicsavarása, összekeverése a mai zenekaros pólódivat főcsapása.


Alvin és a Mókusok

Magyarországon a rockerek, metálosok és punkok körében terjedt el leginkább kedvenceik ruhadaraként való viselése – van olyan együttes, akinek – ha csak a pólókat néznénk – látszólag több a rajongója, mint a nagy sztárzenekaroknak.


Top 3 legnépszerűbb zenekari póló, amit manapság nem-rajongók hordanak

Ramones

Ezt ma már a bölcsisek is hordhatják.


Run DMC

A hiphop-pólók amúgy szintén fontos identitás-jelzéssel bírnak, de a Run DMC logója afféle kúlsági bizonyítvánnyá lett bárki is viselje.


Joy Division

Az első JD-lemez borítóján látható csillagászati grafika kétségtelenül jól néz ki, de ettől még nem kellene minden tinilányon viszontlátni.


forrás: recorder.blog.hu


Egy nagyon-nagyon jó cikk a Dalról, a divat szemszögéből.

Köszönjük a Pumpkin Paradise-nak az írást!


"Azt hiszem igencsak kitoltam magammal, amikor megkérdeztem az olvasóimat, szeretnének-e A dal döntőjéről posztot olvasni. Persze szigorúan látvány és főként ruha szempontjából. Ekkor még nem feltételeztem, hogy valójában nem sok minden lesz, amiről érdemes megemlékezni látványügyileg.

Igen, tudom, hogy ez a dalok versenye, ettől függetlenül a nemzetközi döntő a látványra is igen nagy hangsúlyt helyez- valószínű pont ezért nem a rádióban zajlik.

Kezdjük a műsorvezető Tatár Csillával, aki csinos, mutatós, modern mai nő. A döntőben sajnos ezekről a tényekről elfelejtkeztek, s egy olyan estélyi ruhát sikerült ráadni, amely sem az alkatához, sem a korához nem illett.  A ruhához feladott Michal Negrin ékszerek(amelyeknek mellesleg nagy rajongója vagyok)  sem érvényesültek, maradék csipének látszottak.  Ez egyébként azért is furcsa volt, mert az előző adásokban sikerült friss, mai külsőt adni a műsorvezetőnek.

A döntős öltözéket látva azonban ismét csak arra jutottam, hogy még mindig nem tudom, mikor fog a magyar köztudatba eljutni, hogy az estélyi öltözék nem feltétlen a csipkét, szatént és organzát jelenti (ezirányú írásaim itt és itt teli külföldi példákkal)


Mivel a műsor szponzorai közt láttam Zoób Kati nevét, ezért a legutóbbi bemutatójáról szemezgettem, és találtam ezt a  két ruhát. Mennyivel jobb választás lett volna, a húszas éveket idéző frizurához:


A döntőbe jutott versenyzők saját erőből beszerzett ruhákban léptek a színpadra. Tudom jól, hogy ez micsoda nehézségeket okoz számukra. Akár megtalálni azokat a tervezőket, partnereket, akik segíthetik a munkájukat, akár finanszírozni a fellépő kosztümöket, kiegészítőket. Főleg a kezdő, ismeretlen előadók indulnak ilyenkor nem könnyű helyzetből. Szerencsére sokan magyar tervezők támogatását élvezik, amely nagyon dícséretes dolog.

A műsor kezdetén egy közös dalt énekeltek el a döntőbe jutott előadók, amely számomra több okból is érthetetlen volt. Az Eurovíziós Dalverseny nem egy tehetségkutató, még annak ellenére sem, hogy a magyar döntőt telerakták az X faktor versenyzőit felvezető szignálra hajazó effekttel. Érthetetlen volt, hogy a döntőt így kezdték, ráadásul civilnek ható ruhákban. Sehogy sem passzolt a műsorvezetők vagy a zsűri eleganciájához, s később is nagy zavart keltett, hogy hol ebben a “civil” ruhában várakoztak, hol a saját fellépő öltözetükben.


Gájer Bálint swinges előadása a profi látványra helyezte a hangsúlyt. Elegáns, fényes öltönyben, tánckarral lépett fel. Dícséretes, hogy ennyi energiát és pénzt tettek a produkcióba. Ritka manapság olyan hazai előadót látni, akinek tánckara van. Láthatóan a táncoslányok ruháit varrattatták, de sajnos néhány színpadi hibát sikerült véteniük. .A rojtok remekül erősítették a mozgást (és a táncosok alkatát), bár ha a ruhák sikkesebbek, és a rojtok valóban rojtok és nem felszabdalt anyagokból (?) készülnek, akkor nem charlestonozó puliknak hatottak volna a lányok. Gondolom Bálint ezeket a színpadi hatásokat hamar meg fogja tanulni, s ha most ennyire ad a látványra is, néhány éven belül a kisújjából rázza majd ki a jó megoldásokat.S ugyanitt megjegyeznék még egy zavaró hibát, amely sokaknál előfordult. A háttérben vokálozó csapattag megjelenéséről gyakran elfelejtkeztek a műsorban. A kamera gyakran pásztáz rajtuk is, így érdemes lenne őket is a produkcióhoz illő, és nem a szokásos vokálozós ruhájukba öltöztetni.

Boggie egy érdekes színfolt a zenei palettán. Letisztult, egyszerű, ami a látványban is tükröződik. Mindent a hitelességre épít. Az elődöntőkben egy barna bőr Zara ruhában állt színpadra, amelyet a döntőre egy kék hosszú PeterMero ruhára cseréltek. Semmi sallang. Mint később kiderült Boggie Vágó Réka cipőt viselt.


Ebben az esetben furcsa ruháról írni, mert szándékosan nem a ruha , hanem a személység a lényeg, s ehhez az új ruha tervezője is alázatosan tartotta magát. Nekem azonban a korábbi bőr ruha jobban tetszett, mivel maibb viseletnek hatott, mint a “nagy” ruha.

Wolf Kati újra versenybe szállt, s ő is magyar tervező ruháját viselte. Bódis Boglárka az Elysian tervezője az énekesnő egyéniségére szabta a piros bőrruhát, amelynél a mozgást, a kényelmet is figyelembe vette. Ajánlom a tervezőt azok figyelmébe, akik nem a hagyományos habos-babos alkalmi viseletekre vágynak.


Szabó Ádám és a Spoon csaknem összeöltözött. Ha gonosz akarnék lenni, akkor a fiúzenekar az érettségiző öltönyének casual verziójában érkezett, akárcsak kollégájuk.

A Passed nevű igencsak fiatal zenekar kísérletező zenével jutott a döntőbe. Számomra meglepetés volt facebook oldalukon olvasni, hogy a Retrock támogatta őket a fellépőruhákkal. A döntő alatt ugyanis végig azon gondolkodtam, hogy milyen kár, hogy valamelyik fast fashion üzletből kellett összevásárolniuk a ruhájukat, pedig mennyire izgalmas stylingot lehetett volna összedobni nekik valamelyik vagány second handből.


Ív-et a döntőben láttam először. Ő hozta azt a frissességet, amit látványban is elvár az ember egy kortárs/avantgarde/alternatív  zenésztől. Nem tudom ki volt a stylistja, de visszanézve a korábbi adásokban viselt ruháit is, meg kell jegyeznem remek munkát végzett. Így kell kinézzen egy altervnatív díva.  A döntőben Abodi Dóra Twin Unisus pólóját viselte. (update: egy olvasóm kommentben megküldte, hogy Urbányi Barbara volt a stylist, s mint kiderült Abodi Dóra pedig a posztból értesült, hogy a pólója felkerült az énekesnőre)


Mujahid Zoli nagyon nagy szívvel és lélekkel készült a döntőre. Az ő előadását is fiatal tervező segítette. Rontó Ivett ruhájában állt színpadra. Ő is, akárcsak Boggie megváltoztatta a korábbi öltözékét. A katonás viselet, amely engem a karszalag kivételével nem zavart (az viszont nagyon) a zsűrinek nem nyerte el a tetszését. A fináléban így egy magyaros viseletre hajazó fehér öltönyt kapott. Nekem a korábbi ruha maibbnak hatott, mint ez a változat, viszont Zoli szemmel láthatólag nagyon jól érezte magát ebben az öltözékben is. Érdemes megjegyeznem, hogy ennél a produkciónál szem előtt tartották a vokál kinézetét is, róluk sem felejtkeztek meg."


forrás: www.pumpkin-paradise.comTibi atya pólókon


Szerintem nincsen ember az országban, aki ne ismerné Tibi atyát, a népszerű alkoholista figuráját a Facebookról. Minden nap segít minket "bölcs" tanácsaival. De hogyan is született meg Tibi atya figurája, és hogyan került fel jellegzetes képe a pólókra? 

„ 2013-ban keresték meg az atya ministránsait (így hívják magukat az inkognítóban alkotó szerkesztők), hogy csináljanak pólókat, amiket Tibi atya logójával értékesítenének. Ezt végül nagyon kezdő módon készítették el, valójában egy turkáló szintű üzlet volt, ami 10 hónap után minimális haszonnal véget is ért” – mondja a Humbák Művek Kft. ügyvezetője. Tavaly év elején aztán volt egy másik megkeresésük, ezúttal már egy kocsma nyitása is szóba került, de miután kiderült, hogy ez komolyabb anyagi áldozattal járna, mint azt elsőre gondolták, visszatértek az online értékesítéshez, azonban ezúttal már nem annyira pólóban, mint borban gondolkodtak. Áprilisban családi segítséggel bejegyezték a Humbák Művek Kft.-t, és tárgyalásokba kezdtek több borásszal is. Párhuzamosan megkezdődött a marketing tevékenység is, ami baráti, és partneri alapon működött:. „Borfesztiváloktól kaptunk meghívásokat, például Szlovákiából, ahol mint médiapartner szerepeltünk, ugyanis a szervezők számára sokkal jobban megérte az akkoriban 200 ezer lájkot begyűjtő oldalunkon hirdetni, mint mondjuk a rádióban, hiszen a mi felületünkön egyből célközönséget ért az üzenet.”

Az első pólók megjelenése

A fesztivál nem csak az új bormárka megismertetésében segített, de kiderült, hogy igencsak fel tudja pörgetni az eladásokat is. Ugyanis az a tény, hogy Tibi atyát az ország közel 6 százaléka lájkolja a Facebookon, az komoly reklámértékkel bírt a fesztiválszervezők szemében is, így a legtöbb helyen tulajdonképpen nemcsak vendéglátó-ipari egységként voltak jelen, de médiapartnerként is. „Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozójára (EFOTT) pedig elkészült a „Tibi fckn atya” feliratú kollekció is” – mesél lelkesen Tóth a pólókról, amikből 2-300 darabot sikerült eladniuk néhány nap alatt. Később ilyen pólóban lépett fel a Showder Klubból indult, ma a Dumaszínházban jeleskedő Dombóvári István, humorista is.

Először korszerűtlen, és hiányos volt a cég , de a Humbák Művek Kft. megalakulásával és a kereslet megugrásával beruháztak a kellő felszerelésre: „Pultot, borgépet, online kasszát, nitrogéntartályokat kellett vennünk, így ha a szállítást nem is számítjuk, egymilliós befektetés volt, hogy egyáltalán fesztiválképesek legyünk. De ebben persze nincs benne a négy alkalmazott bére, a szállítás költsége, a helypénz, tehát egy nagyobb fesztiválon való részvétel durván még egymilliós befektetést igényel" – számolgat Tóth, aki hozzáteszi, hogy nagyot lehet bukni, ha például nem a megfelelő helyre kerül a sátor.

„EFOTT-on például a gasztrofaluba kerültünk, ami nemcsak nekünk nem volt a legideálisabb, de a többi borászatnak sem, akik elől elszívtuk az érdeklődőket. EFOTT-ra nem azért megy az ember, hogy talpas pohárból kóstolgassa a borokat” – jegyzi meg a Humbák Művek ügyvezetője, aki tisztában van vele, hogy nyilvánvalóan a Tibi atya brand vonzza be a fogyasztókat, ugyanakkor emlékeztet: „rossz bort csak egyszer lehet eladni, a mi koncepciónk azonban a visszatérő vendégekre alapszik”.

„Megittuk már a pertut egy-két emberrel”

A forgalom szempontjából is pörgős nyári fesztiválszezon után, ma már országszerte több helyen is kapható a PET-palackos Tibi atya bor, szeptemberben pedig megjelent egy befektető is, így elkezdődhetett egy kocsma nyitásának előkészülete is. „A hely szempontjából a lokalizáció elég fontos volt, meg persze a tőke, mert saját pénzünkből legfeljebb Pesterzsébeten tudtunk volna nyitni egy presszót” – ismeri el Tóth, hogy több tízmilliós tőkeinjekció kellett ahhoz, hogy megnyithatott a Fröccskocsma. A Tibi atya megszületésért felelős ötletemberek most mint marketingesek kapják a fizetésüket tevékenységükért, de ők tervezték a hely belső dizájnját is. A kocsmában Tóth elmondása szerint heti ezer liter bor elcsordogál, így a forgalomra sem panaszkodnak, amellett szeptember óta a pólókból is befolyt néhány millió forint.

 
forrás: hvg.hu


Miért hordja Mark Zuckerberg mindig ugyanazt a szürke pólót?

               

A Facebookot vezető Mark Zuckerberg hetente válaszol a munkatársak kérdéseire, csütörtökön azonban nyilvánossá tette a vezérigazgatói interjút, és a cég főhadiszállására meghívott felhasználók is elmondhatták, mi érdekli őket. Kiválogattuk a legérdekesebb kérdéseket és válaszokat.

Miért hordja mindennap ugyanazt a pólót? 

„Ha bármennyi energiát arra fordítanék, hogy eldöntsem, milyen ruhát vegyek fel, akkor úgy érezném, hogy nem a munkámat végzem, mert nem a Facebookra gondolok.” Azt már nem ő, hanem a Facebook második embere, Sherly Sandberg tette hozzá a félreértéseket tisztázandó, hogy Zuckerbergnek természetesen nagyon sok tök ugyanolyan szürke pólója van, csak úgy néz ki, mintha ugyanazt az egyet hordaná mindig, de valójában nem.

Mi volt a kedvenc újítása, amit kifejlesztettek, de végül nem jelent meg?

Néhány felhasználónak kiadtuk a Hírfolyam új verzióját, de kiderült, hogy az embereknek nem tetszik. Az volt a gond, hogy a vállalat fejlesztői nagy kijelzőkön tesztelték az újítást, és a felhasználók többségének kisebb méretű a monitora. Ennek az lett az eredménye, hogy az emberek egyszerre csak egyetlen bejegyzést láttak. Végül úgy döntöttünk, hogy nem alakítjuk át a Hírfolyamot – mondta Zuckerberg.

 

Miért kényszerítik az embereket a Messenger app telepítésére?

„Elismerem, hogy amikor mindenkitől azt kérjük, hogy telepítsenek fel egy új alkalmazást, az nagy kérés a részünkről. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy így jobb lesz a felhasználói élmény, és mindkét app egy-egy feladatot nagyon jól végez el.”

 

Csökken a Facebook vonzereje? Nincs rajta túl sok információ?

Hogyan tudott átlendülni az akadályokon, miközben felépítette a céget?

„Mindig emlékeztetnem kellett magamat arra, hogy fókuszálnom kell, és hogy semmi sem fog ebben megzavarni. De megzavarnak dolgok. Ember vagyok. Még” – mondta Zuckerberg, és hozzátette, hogy senkinek sem kell szuperembernek lennie, és a problémákon a körülötte lévő emberek, a munkatársak segítették át.

 

Brigitte Bardot póló

 

A rajzfilmhősös nyári pólók és az óriás virágokkal díszített felsők mellett idén a vintage fotókkal nyomott pólók is nagyon menőnek számítanak, ezért aztán a francia márka, a Maje az egyik legnépszerűbb francia ikont, Brigitte Bardot-ot nyomta felsőire.

Bár félő, hogy ha Brigitte Bardot-val a felsőnkön jelenünk meg valahol, a saját stílusunk könnnyen háttérbe szorul, úgy tűnik, hogy a divatcég nagyon is jól ráérzett arra, hogy mi kell a mai modern nőnek, mert Bardot-val díszített pólóikat még 185 dollárért, azaz 39700 forintért is viszik, mint a cukrot. Ennyi pénzért választhatunk fekete-fehér és színes fotóval nyomott pólók közül, a mi kedvencünkön a fanatikus állatvédő hírében álló szexi, szőke színésznő egy őzikét csókolgat.
Szőke nős fotóval nyomott pólót árul az Urban Outfitters is, a cég Bruce McBroom Farrah Fawcettről készült, híressé vált poszterét tette a fehér anyagra. Az amerikai színésznő karrierjén jelentősen lendített az őt vörös fürdőruhában ábrázoló poszter, mely több, mint tizenkétmillió példányban kelt el világszerte. Ennek köszönhetően volt Fawcett 1976-tól kezdve három szezonon keresztül a Charlie angyalai című sorozat legnépszerűbb arca.

A hatvankét évesen, rákban elhunyt színésznő fotójával kapható, 24 dolláros (5100 forintos) póló eladásának bevételének nagy részét a Farrah Fawcett Alapítványon keresztül a rákkutatásra fordítják majd.

 

Híres, hírhedt pólók

 

Keep calm and carry on. Azaz nyugodj meg, és tarts ki! Ez az 1939-es szlogen csak 2000-ben ért célba. És nem a háborús helyzet, hanem a kommercializmus hulláma kapta fel, majd terjesztette el világszerte a VI. György koronáját védjegyeként hordozó feliratot, mely a II. világháború legelején arra szolgált volna, hogy csitítsa a bombák sújtotta szigetlakók kedélyeit. 

A poszter, mely egyendizájnban készült két másik propaganda üzenet után, akkor nem került az utcákra, hanem készenlétben maradt két és fél millió példányban arra az esetre, ha a németek lerohanják Nagy-Britanniát. Először az Információs Minisztérium megbízásából piros hátteren nagy fehér betűkkel azt hirdették: “Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory”, azaz “A Te bátorságod, a Te jókedved, a Te eltökéltséged hozza meg a győzelmünket". Az optimista hangvételű poszterekkel teliszórták a városokat 1939 szeptemberében, a második azonban már a félelemkeltéssel machinált: “Freedom Is In Peril, Defend It With All Your Might”, úgy mint “Veszélyben a szabadság, védd meg minden erőddel”.

Mégis a harmadik üzenet lett a leghíresebb, épp rejtőzködése miatt. Egy brit házaspár bukkant rá egy aukción megvásárolt dobozban, az északkelet-angliai Alnwickben, ahol egy elhagyatott viktoriánus vasútállomásból képezték ki Bater Books nevü könyvesboltjukat 1991-ben. Csak kilenc évvel később nyitotta ki Stuart Manly a porosodó dobozt, benne megtalálta a piros posztert, nejének Marynek pedig annyira megtetszett, hogy kiakasztotta a bolt egyik falára. Egy évvel később elkezdték árulni a reprodukcióit, többféle színben, először csak poszterként. Mostanra ikonikussá vált a szuvenírek világában a felirat, ami díszít bögrét, kulcstartót, és pólót is.

A punkkal kezdődött. Pontosabban a Vivienne Westwood és a Malcolm McLaren páros kellett ahhoz, hogy a politika a kifutókon is megjelenjen.

A két lázadó szellemű brit 1965-ban bútorozott össze, majd 1971-ben nyitották meg Let it rock név alatt londoni butikjukat a Kings Road-on, ahol forgalomba kerültek az első Destroy, magyarul: rombolj feliratú, náci horogkereszttel provokáló szakadt pólók.

A szerelmes pár üzelttársként alapította meg a politikailag korántsem korrekt divatot. De a pólófeliratok trendje Katherine Hamnett, ugyancsak brit divattervező nevéhez kötődik, aki 1984-ben Margaret Thatcherrel való találkozására “58% don’t want Pershing” pólót húzott, a rakétatelepítések ellen tiltakozva, de Hamnetté volt a híres Choose Life AIDS-divatkampánya is, mely a pólós üzengetés irányzatát teremtette meg. 2003-ban például “No war, Blair out” felirattal az iraki háború ellen tüntetett egyik bemutatóján, Naomi Campbellre pedig „Use condom”, azaz használj óvszert feliratú felsőt húzott, hogy újfent felhívja a figyelmet az AIDS-re.

A britek nosztalgikus szlogenjét továbbgondolta a popkultúra: elterjedtek a Keep calm kezdetű feliratok tetszőleges befejeződéssel: carry on helyett party on, és egyéb szellemes tagmondatokkal dúsították a II. világháború idején korántsem könnyed jelentéstartalmat. Az egyik pólós cég azonban túlzásba vitte a poénkodást: Keep calm and rape a lot, Keep calm and knife her, Keep calm and hit her feliratokkal bocsátotta áruba a portékáját, ami nők megerőszakolására, megkéselésére és ütlegelésére utal.

Változnak az idők, változnak a szlogenek

Az online áruda vagy nem vette észre, vagy nem gondolta, hogy problémás lenne az áru, ezért csak akkor vette le az Solid Gold Bomb által készített pólókat, amikor a felháborodott vásárlók elkezdték hallattni a hangjukat, majd a világhálót átszövő botránnyá nőtte ki magát a nők elleni erőszakra buzdító felsőrész. A gyártó cég magyarázkodni kezdett: "Egy automatikus program eredményeképpen jöttek létre a feliratok“ – írják a közleményben, amely egy számítógépes algoritmusra fogja a Keep calm-pólók illetlen befejezését. A cég vezetői azt állítják, nem tudtak a végeredményről, de ennek ellenére elnézést kérnek a nyilvánosságtól.

Az Amazon lassan reagált, és nem ez volt az első alkalom, hogy kiverte a biztosítékot. 2008-ban például a neonácik által közkedvelt Thor Steinar márkájú cikkek miatt emeltek panaszt ellene a vásárlók.

 

Papp Attila

Telefon: +36-20-388-7010

E-mail: info@polokozpont.hu

 

 

Értékesítés/grafika

Telefon: +36-70-600-2254

E-mail: info@polokozpont.hu

 

Prodama Kft.

Iroda, ahol várjuk ügyfeleinket:

  Alfa Kőérberki Office, 1112 Budapest, Repülőtéri út 2. IV. em.